Kontaktinformasjon

Trener: Oddbjørn Mihle Strand mihlestr@gmail.com 48104096

Spillende Trener: Eirik Jøssang e_jossang@hotmail.com 97567667

Oppmann FIKS: Henning Tjøstheim  henningtjostheim@hotmail.com 98208395

Oppmann: Thomas Arnesen: thomas_kul_73@hotmail.com 95007364

Oppmann: Jan Arild Eie jan.arild@hesbynett.no 98114281

 

 

 

 

A-Lagets Facebook side

Endelig ble den negative trenden brutt

TREND NÅ: Positiv

MIL reiste 25. juni nok en tur over fjorden for å prøve å hente poeng, og denne gangen lyktes de. 

MIL tok nemlig en utrolig viktig 2-1 seier borte mot Buøy. Hallgeir Storevik som har vært mest kjent for å bøtte inn mål i pre-season var tilbake etter skade og noterte seg for begge scoringene. Hans gode kamerat Alexander Aukland Schmidt serverte han ved begge anledningene.

Utrolig viktig og utrolig i en kamp som ved siden av scoringene ble preget av at pipeblåseren Lucian Popa ikke delte ut mindre enn 9 gule kort. Fem av dem til MIL.

MILs tropp mot Buøy:

1 Thomas Nag
6 Jesper Holta
9 Steffen Helgeland
11 Erik Steinsland
12 Kjartan Bjørheim
13 Petter Seljeskog
14 Stig Lyse
17 Hallgeir Storevik
18 Henning Tjøstheim
19 Karl Tjøstheim Larsen
30 Jarand Jacobsen Soppeland
33 Alexander Schmidt
36 Sondre Strømnæss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dette tar MIL ferie på en 8. plass på tabellen. Første kamp etter ferien vil være torsdag 13.08 hjemme mot FC Show. Da håper vi MIL-spillerne er ferdige med både ferieliv og festivalliv.

Vondt ble til verre for MIL

KAN DET BLI VERRE: Jada. Man kan jo bli knust og rykke ned + tape mot Staal 2.

Torsdag 18.juni reiste MIL over fjorden for å møte Hundvåg i en meget viktig kamp.

Et sterkt redusert MIL-lag kjempet knallhardt i mot Hundvåg, men i det 74. minuttet var Henning Grønnes frempå og scoret kampens eneste mål. Dermed tapte MIL sin fjerde kamp på rad og har ikke vunnet på sine siste fem. Det positive vi kan ta med oss fra denne kampen er at Petter Seljeskog og Kjell Harald Dalehaug nå er tilbake. I tillegg var det også gledelig å ha unggutten Erik Stensland med i troppen. Vi håper at noen av våre skadede og ferierende spillere returnerer til den super-viktige kampen mot Buøy neste torsdag torsdag.

MILs tropp mot Hundvåg:

1 Sander Gjerde Nag
2 Even Svensen
5 Jan Erik Brattelid
6 Jesper Holta
7 kjell Harald dalehaug
9 Steffen Helgeland
11 Erik Steinsland
12 Kjartan Bjørheim
13 Petter Seljeskog
14 Stig Lyse
18 Henning Tjøstheim
26 Robert Holta
30 Jarand Jacobsen Soppeland
33 Alexander Schmidt

MIL sliter i kraftig motvind

MOTVIND: Vi fikk nok en gang se et MIL-lag slite i motvind.

Torsdag 11. juni kom kvalitetslaget Austrått på besøk til Tau, og nok en gang skulle hjemmelaget score for få mål.

MIL ble nemlig fullstendig rystet av at de selv scoret et tidlig mål. Og det var som så mange ganger før Jan Erik Brattelid som var frempå (eller var det Jesper Holta som speaker.no melder?). Uansett så slo Austrått nådeløst tilbake ved å banke inn tre mål slik at bortelaget ledet 3-1 til pause.

Etter pausen fikk MIL samlet seg litt, men ett mål fra Austrått og en perle fra Alexander Aukland Schmidt ga oss resultatet 4-2 til Austrått og dermed forsvant alle poengene fra Tau, via  ferjesambandet Oanes-Lauvvik og helt til Sandnes.

Det sier litt om motgangen når de to hyggelige guttene Jone Heggheim og Jesper Holta drar på seg gule kort. Da er det mørkt.

 

MILs tropp i denne kampen:

1 Kristian Nag
3 Even Svensen
5 Jan Erik Brattelid
6 JESPER HOLTA
8 Jone Heggheim
9 Steffen Helgeland
12 Kjartan Bjørheim
14 Stig Lyse
18 Henning Tjøstheim
20 Morten Mæhle
22 Sander Gjerde Nag
26 Robert Holta
30 Jarand Jacobsen Soppeland
33 Alexander Schmidt
36 Sondre Strømnæss

Taktisk utmanøvrert på Tau

Selv med briljante Kjell Harald Dalehaug tilbake i MIL-drakten kom hjemmelaget til kort mot rutinerte Bogafjell-spillere 4.juni.


Det ble nok en gang en tung aften på Tau-stadion når Bogafjell kom på besøk. Anført av over 40 år gamle Rune Stakkeland fikk gjestene kampen inn i sitt sport. En bane med alt for langt gress gjorde det vanskelig for begge lagene å få fart på ballen. Selv om MIL fikk ha ballen mye i laget endte kampen med 2-0 til Bogafjell etter to målgivende pasninger av Rune Stakkeland.

Det gledelige med dagens kamp var at 2000-modellen Even Svensen debuterte for MIL og at 1983-modellen Kjell Harald Dalehaug gjorde comeback. Bogafjell på sin side valgte å sette inn en 1967-modell i det 80. minutt. Det som kanskje gledet publikum mest var at tunnel-kongen Morten Mæhle fikk ikke mindre enn tre (3!!) tunneler på seg av samme spiller den siste halvtimen.

Lite å rope hurra for 11 dager etter 17. mai

Torsdag 28. mai kom serielederen Lura på besøk til Tau. MIL hadde startet sesongen bra, men denne kampen skulle vise seg å bli et mareritt.

Vi visste hva vi hadde i vente, men med seks mann borte så ble det vanskelig. Karantene, skader, offshore-jobbing og reising var stikkordene her. Når Lura får to straffer før pause der de får ta det ene to ganger, og i tillegg scorer de et mål som kommer som en konsekvens av at et tilbakespill stopper i søla, da er kampen i realiteten punktert. 0-3 til pause er et vanskelig utgangspunkt mot serielderen.

Kort oppsummert så klarte aldri MIL å by Lura opp til dans i denne kampen. Mangelen på over en hel førsteellever og en MEGET svak linjemann på den ene siden, velger vi å skylden på denne gangen. Til slutt vinner Lura hele 5-0 på Tau. Vi taper mot et bedre lag og må bare se fremover mot neste kamp mot Bogafjell

Sterkt og heldig poeng i bortekampen mot Havørn

GOD BALANSE: Et godt balansert MIL-lag rodde i land ett poeng borte mot Havørn.

MIL kom litt skatteskutte til Tananger vel vitende om at de skulle møte et godt hjemmelag. Det gjorde de også.

Hjemmelaget tok nemlig tak fra start og spilte gjestene fra Tau lave. Veldig lave. Til tross for dette ble det skapt utrolig lite. MIL hadde vansker med å komme seg ut og var veldig unøyaktige, mens Havørn fikk til bemerkelsesverdig lite. For Robert Holta som for første gang i sin MIL-karriere startet i en annen posisjon enn stopper og back, var utvilsomt høydepunktet i omgangen (eller i karrieren?) da han ble utsatt for en brutal professional foul. Gult kort på Havørn-spilleren. Robert strålte som en sol. 

Lagene gikk til pause på 0-0 uten de helt store sjansene. Havørn hadde noen dødballer, men MIL følte at de hadde kontroll.

Etter pause skjedde det mer. MIL prøvde å presse høyere og dette førte til noen flere muligheter. Litt ut i 2.omgangen får Steffen Helgeland det som kanskje var MILs største mulighet. Et innlegg fra høyresiden finner pannebrasken til Steffen som får headet mot mål. Dessverre får han ikke nok kraft bak og Havørns høyreiste keeper reddet greit. Forutenom denne muligheten ble det ropt på straffe ved et par anledninger. En gang ved en hands-situasjon som var vanskelig å se fra sidelinjen, men da Jan Erik Bratteli ble meid ned skulle det vel ikke være noen tvil, selv om de sannsynligvis hørte smellet helt til Tau Mølle. Joda. Den for kvelden ganske så svake dommeren vinket bare spillet videre og valgte heller å trekke frem det gule kortet da Jan Erik Bratteli stilte spørsmålet:"Du tror vel ikke at jeg legger meg der?" Etter dette var det egentlig bare ett lag på banen og vi skal takke høyere makter og Kjartan Bjørheim i MIL-målet for at ikke Havørn scoret. MIL-keeperen vartet nemlig opp med den ene fantastiske redningen etter den andre det siste kvarteret. Blant disse en fantastisk lobb som Kjartan kastet seg bakover og fikk slått i tverrliggeren. Siden Havørn ikke klarte å utnytte sjansene sine på slutten, endte kampen 0-0. Dette var nok gjestene mest fornøyd med. 

I etterkant av denne kampen har det pågått en debatt i sosiale medier som går på Midtbygdens utrolige målforskjell. MIL har nemlig scoret bare seks mål og har sluppet inn fattige tre på sine seks første kamper. Både saklige og usaklige ting har blitt sagt i forbindelse med dette 4. divisjonsfenomenet, derfor velger vi å å kaste litt lys over saken. 

Trener Asle Walde er en trener som ønsker at MIL skal spille offensiv fotball og har ikke ved noen anledninger i år tatt grep fra sidelinjen for å redde inn ett poeng. Det har alltid vært fokus på å ta tre. MIL har spilt alle kampene sine med to spisser og har ved flere anledninger gitt sultne unggutter født i 98 og 99 muligheten på kantene og på topp. Mellom stengene har vi vært priviligerte som har hatt fantastiske Kristian Nag og Kjartan Bjørheim. De har tatt utrolig mye.

Kanskje den største årsaken til MILs gode forsvarsspill heter Jesper Holta. Han er uten tvil en av divisjonens beste spillere og har ryddet unna det aller meste som har kommet. Han har også blitt kåret til banens beste i de fleste kampene i år. Mye mulig han burde blitt kåret til banens beste i alle.

I kampene mot Buøy, FC Show, Havdur og Vidar 2 skapte MIL ganske mange sjanser. Her kunne det fort ha blitt flere mål, men vi er rett og slett ikke effektive nok. Hjemmekampen mot Hana ble nok preget av en dårlig bane, og her var begge lagene like dårlige.

I den siste kampen mot Havørn måtte MIL gjøre noen endringer i det offensive. Dette kan selvfølgelig ha påvirket prestasjonen, men den viktigste faktoren her var nok Havørn selv. Det solide laget fra Tananger har nemlig vært et av de beste hjemmelagene i 4.- og 5. divisjon de siste årene. I år har de nemlig ikke tapt på hjemmebane, mens i fjor tapte de bare én kamp. Dette var mot Staal Jørpeland 2 som stilte med flere a-lagsspillere som en følge av at de holdt på å rykke ned. I 2013 tapte Havørn også bare én eneste hjemmekamp, og det var mot Vidar 2. Et annet 2.lag som denne gang hadde forsterket laget sitt for å rykket opp. 

Mulig ikke Havørn selv er klar over hvor gode de er, da de valgte å kritisere oss etter 0-0 på Tananger Stadion da vi regelrett ble spilt inn i eget mål i perioder. 

Vi velger å bruke denne oppmerksomheten positivt og satser på å score flere mål i tiden som kommer. Kanskje vi klarer å holde tett bakover også.

Neste kamp: MIL - Lura

Sted: Tau Stadion

Tid: Torsdag 28. mai kl.19:00

MIL malte Vidar 2 i senk

TILBAKE: Både Hallgeir Storevik og Jan Erik Bratteli var tilbake fra start mot Vidar 2.

Etter at det løsnet skikkelig i bortekampen mot Havdur, var det et MIL-lag som stilte spekket med selvtillit da Vidar 2 kom på besøk til Tau.

Som i kampen mot Hana var 1.omgangen ikke preget av alt for mange muligheter. Vidars største kom i midten av omgangen da venstrekanten skjærte inn og løsnet et skudd som gikk en god meter til side for målet til Kjartan Bjørheim. MIL skapte noe mer, og Henning Tjøsteim var etter 25 minutter farlig frempå med et skudd fra 20 meter som gjestenes keeper akkurat fikk slått til corner. Jan Erik Bratteli var også farlig frempå ved et par anledninger, men den ene gangen var en gresstue i veien og den andre gangen ble Jan Erik vinket av for offside. Tvilsomt mente mange. Omgangens aller største mulighet skulle Sander Nag få. Alene med keeper får han to muligheter, men på den andre muligheten blir Sander liggende nede og klarer ikke å sette ballen i det åpne målet. Dermed går lagene til pause på stillingen 0-0.

I 2. omgang bølget kampen noe mer frem og tilbake, og Kjartan Bjørheim måtte gjøre noen viktige redninger. Vidar hadde nemlig både et frispark som Kjartan slo i tverrliggeren, en mulighet alene med keeper i tillegg til en dobbelsjanse der Kjartan først reddet før en Vidar-spiller bommet på åpent mål. Etter 75 minutter skulle det første målet komme. Da bryter Stig Sæther en unøyaktig Vidar-pasning 10 meter inn på MILs halvdel. Han transporterer ballen til han er på 25 meters hold. Da slipper han ballen videre til Alexander Aukland Schmidt som ikke gjør noen feil da han plasserer ballen i det lengste hjørnet. 1-0.

Fire minutter på overtid skulle også 2-0 komme.  MIL får nok en overgang og gjestenes keeper står ute på 40 (!?) meter. Alexander Aukland Schmidt drar av keeperen og setter fart mot mål. På hjørnet av 16-meteren vender han litt tilbake før han curler ballen opp i venstrehjørnet. 2-0! 

Dette ble også sluttresultatet i en brukbar MIL-kamp der gjestene fort kunne fått med seg noe om de hadde satt en av de store sjansene sine.

Neste kamp for MIL er borte mot Havørn torsdag 21. mai kl. 19:00.

Neste hjemmekamp for MIL er torsdag 28. mai kl. 19:00 mot den suverene serielederen Lura.

Sterk borteseier mot Havdur

DEBUT FRA START: Unge Jarand Jacobsen gjorde en god kamp borte mot Havdur da han fikk sin første seriekamp fra start.

MIL reiste til Tjelta vel vitende om at det kom til å ble en tøff kamp mot Havdur. Den offensive midtbanespilleren deres Håvard Klepp var meldt i storform og scoret alle tre målene deres i seieren over Forus og Gausel. Heldigvis hadde vi Jan Erik Bratteli tilbake.


Av en eller annen grunn var ikke nevnte Klepp i troppen og Havdur mønstret muligens et noe mer tannløst lag. MIL på sin side hadde gitt tillit til unge Jarand Jacobsen på topp. Han viste seg frem ved flere anledninger og gjorde smarte valg med ballen. Den første omgangen bølget frem og tilbake, og begge lagene hadde sine sjanser. Havdur kom seg én gang helt alene igjennom, men lyktes ikke. De fikk også en god mulighet da Kjartan Bjørheim spilte ballen rett til en Havdurspiller da han skulle klarere. Heldigvis gikk avslutningen over. MIL var flere ganger på besøk, men det ble mye nesten. Jesper Holta banket blant annet til fra 30 meter, men en god Havdur-keeper fikk slått til corner. Hovedtemaet etter 1. omgangen var utvilsomt MILs frispark som gikk rett i mål. Høyreiste Steffen Helgeland og Jesper Holta forsøkte å stusse innlegget inn, men bommet. Det virket et øyeblikk som at dommeren godkjente målet, men da linjemannen vinket som om det var 17. mai på sidelinjen var saken grei. Ikke godkjent. Først sa dommeren at det var offside. Like etter rettet han det til frispark som følge av et angrep på keeper. Man kan vel si det sånn at vi ikke var enige i den avgjørelsen.

I pausen ble det gjort ett bytte. Hallgeir Storevik kom inn for Jarand Jacobsen.

Etter 60. minutter har MIL en dødball på sin høyreside. Innlegget blir klarert, men Henning Tjøstheim vinner andreballen på hjørnet av 16-meteren. Han svinger ballen inn i feltet igen, og bak i feltet lurer Stig Sæther. Han gjør ingen feil der han tar ned ballen med en forsvarsspiller i ryggen, før han banker ballen i mål mellom beina på keeperen. 1-0 til MIL! Dette skulle bare være en forsmak på hva Havdur hadde i vente. Lynraske Jan Erik Bratteli hadde nemlig akkurat entret banen, og da er det alltid farlig. Selv når Karl Tjøstheim Larsen har kast på midtbanen. Bratteli får nemlig tak i ballen og setter fart. Høyrekanten parkeres og høyrebacken dras av. Han skjærer inn i feltet, og fra skrått hold plasserer Jan Erik Bratteli ballen elegant i lengste hjørne. 2-0 til MIL! Men Jan Erik skulle ikke gi seg med det. Bare noen få minutter senere ser Steffen Helgeland at hurtigtoget går på nok et løp. Han løfter ballen inn i bakrommet. Der kommer Jan Erik og lobber ballen over keeperen på førstetouchen. 3-0 til MIL og to mål på to sjanser av Jan Erik Bratteli. Når skjedde det sist?

Etter dette fokuserte MIL på å holde nullen. Noe som de også klarte. Eller... ikke i følge assistentdommeren. Havdur får nemlig et hjørnespark helt på slutten av kampen. Dette svinges inn og en Havdurspiller header knallhardt i tverrliggeren og ned. Ballen spretter ned på yttersiden av streken og foran Sander Nag som hadde stolpevakt. Hallgeir Storevik fikk så tak i ballen og satte opp et soloraid inne i egen fem-meter. Dette avbrøt gledesdreperen på linja da han nok en gang vinket som bare det. Denne gangen mente han at det var mål. 

Dermed ender kampen 3-1 og MIL tar med seg tre viktige poeng hjem til Tau.

Neste kamp er hjemme mot Vidar 2, mandag 11.05 kl.19:00. Vel møtt!