Serierunde 1 - Buøy

A-lagsguttene strålte i sesongåpningen!

Endelig var det klart for sesongstart og endelig var det duket for en full sesong etter to år med pandemi. Det var en spent, men skjerpet gjeng som gjorde seg klar til en tøff kamp hjemme mot et Buøylag spådd å ligge i toppen av divisjonen. Før kampen ble satt i gang ble det holdt 1 minutt stillhet for Patrick Idsøe Johnsen som gikk borte tragisk forrige helg. Patrick var en fantastisk fyr har tidligere vært både i Staal og MIL og var en god kamerat av mange i og rundt klubben vår. Våre dypeste medfølelse går til familie, venner og alle som stod han nær!

Første omgang

Vi startet kampen bra og var flinke til å true rommet bak Buøyforsvaret. Ved flere anledninger fikk vi ball i bakrom, men fikk ikke kommet til avslutninger. Likevel skulle det ikke ta mer enn 7 minutter før vi fikk uttelling for presset. Vi vant ballen på midtbanen og Sauel Spørkel så direkte mot Jørgen Sandvik som tok et bra løp fra sin midtbaneposisjon. Han chippet ballen over Buøy sin keeper, og 1-0. Bortelaget ikke fornøyd med at det ikke ble vinket av for offside, men fra skribentens posisjon var det vrient å se om de hadde en god sak eller ikke. Mål ble det, og det stod 1-0 i målprotokollen! MIL fortsatte å ha mye ball, men Buøy viste seg å være et godt lag som løp mye og klarte etter hvert å skape litt spill inne på vår banehalvdel. De fikk noen dødballer, men klarte ikke kommer til gode avslutninger. Til det var MIL-forsvaret for solide.

MIL var veldig nære å øke til 2-0 etter 19 minutter, men på avslutningen til Brage Woie lå Buøykeeper Kent Jonny Klungland klar for å ta avslutnignen. Etter muligheten hadde MIL ganske mye ball, men de store mulighetene uteble. Buøy ble hindret av et godt MILkollektiv når de hadde ball, en bortelaget hadde jobbet også bra i forsvarsspillet sitt. Etter 35 min kom 2-0 scoringen som vi ventet på, og denne gang traff Brage Woie bra. Han viste stor styrke og tråklet seg forbi og satt flott og sikkert ballen i mål. Flott prestasjon av Brage. Syv minutter senere økte vi også til 3-0 etter et innlegg fra Svein Gunnar Vastveit ført til klabb og babb i feltet. Ballen lå fri i lufta og i duell med keeper ofret Samuel Spørkel alt og headet ballen flott i mål. Dermed stod det 3-0 til pause etter en særdeles god MIL-omgang.

Andre omgang

Buøy måtte ta tak i kampen fra starten av andreomgangen for å kunne få med seg poeng fra Tau og forsøkte også dette. De etablerte spill inn på MIL sin halvdel, men slet fortsatt med å skape muligheter. Lettere ble det heller ikke for bortelaget når vi vartet opp med fantastisk spill etter 57 minutter. Brage Woie slo en nydelig langpasning motsatt til Svein Gunnar Vastveit. Han slo inn til Jarand Veland som hadde plassert seg flott foran mål og han gjorde ingen feil. 4-0 etter nok et flott MIL-angrep.

Etter 4-0 gikk luften litt ut av Buøy og MIL hadde mye ball og skapte også flere gode muligheter til å øke til 5-0, men keeper hos Buøy gjorde flere gode redninger. Den største av mulighetene kom etter 77 minutter når Jørgen Sandvik kom alene, men nevnte Klungland reddet mesterlig. Åtte minutter før slutt fikk bortelaget dødball ute i korridor. Henrik Idsø tok fart og slo et godt innlegg med mange folk inne i boksen. Ingen fikk hodet på ballen og den snek seg inn på bakerste stolpe og reduseringen til 1-4 var et faktum. Selv om MIL nok kunne fått et straffespark like før dommeren blåste så endte det 4-1. En strålende start på sesongen mot en god og solid motstander. Selv om nullen røyk på slutten så fortjener hele laget skryt for gode offensive og defensive bidrag.

I tillegg er det ekstra gledelig at over 160 tilskuere tok turen i det strålende været for å støtte MIL-guttene til seier. Tusen takk for støtten!

Nå gleder vi oss til neste seriekamp som er borte mot Jarl neste torsdag klokken 19:00!