Etter Havdur

Befestet tabelltoppen på Tjelta!

Vi tok torsdag kveld turen til Tjelta for å møte Havdur til dyst på en nydelig gressbane. På tross av at det hadde regnet masse denne dagen så holdt banen seg meget bra og det var en heltent gjeng som ønsket å befeste plassen på toppen av tabellen.

Første omgang

Foran kampstart var vi veldig klare på hvilke styrker Havdur hadde og vi hadde ett bra fokus inn de første minuttene av kampen. Da fikk vi etablert spillet inne på Havdur sin halvdel og var også flinke til å ta de duellene som oppstod. Vi førte kampen og skapte etter hvert gode muligheter inne foran målet til Espen Skadberg Olsen, men fikk ikke ballen i mål. Havdur hadde sine visitter og ble muligens snytt for en stor mulighet når de ble avblåst for offside på en kontring midtveis i omgangen. Det ble likevel med denne muligheten og vi fortsatte å skape store muligheter.

Etter 35 minutter skulle ballen endelig finne veien til nettmaskene når kaptein Sigurd Kleven fikk ballen inne i 16-meteren. Han plasserte ballen fint til side for Havdur sin keeper til ellevill jubel i MIL-leiren. Vi fortsatte å trykke på og etter 43 minutter var samme mann på farten igjen. Vi kombinerte fint på vår høyreside og Runar Fjetland fant Sigurd Kleven inne foran mål. Han plasserte ballen nydelig nede ved stolperoten og vi kunne gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

Det var veldig mye positivt å ta med seg fra førsteomgangen og fokuset i pausen var å bygge videre på det vi hadde gjort. Ett Havdurmål ville satt ytterligere press på oss, så målsetningen var å gå ut å drepe kampen.

Andre omgang

Det klarte vi på flott vis allerede fem minutter ut i omgangen. Vebjørn Kjellevold utnyttet en feil bakerst hos Havdur og sendte ballen opp i nettaket. En flott avslutning i en presset situasjon. Men kun tre minutter senere skulle Havdur få en redusering. En Havdurspiller var tilsynelatende 2 meter offside, men det glapp for dommer og i samme angrep fikk Arve Gimre satt inn 1-3. Men vi fortsatte å ha mye ball og ha trøkket på hjemmelaget. Vi kom til gode avslutningsmuligheter, men Skadberg Olsen bakerst hos Havdur holdt unna. Tore Haukelid hadde en rolig dag på jobben i MIL-målet, men fikk dratt frem en strålende redning 20 minutter før slutt på avslutningsforsøket til målscorer Arve Gimre.

Etter 73 minutter fikk vi hjørnespark som Léo Bouchentouf pisket inn. Ballen ble liggende fri på bakre stolpe og banens beste, Isak Mannes Lillesund kastet seg inn og fikk kriget inn 4-1. Det var ingen tvil om hvor seieren skulle gå denne kvelden og etter 85 minutter spilte vi fint opp på venstresiden. Jarand Veland fant Tristan Watland Oftedal som smalt ballen i mål etter en nydelig avslutning. Tristan sitt første mål i MIL-drakt. Dermed endte det 5-1 til MIL som befestet tabelltoppen.

En god gjennomført kamp fra vår side, og endelig fikk vi uttelling på noen av sjansene våre. 16 spillere fikk mye spilletid og det er veldig godt å få minutter i beina på spillerne i denne perioden vi er inne i. Nå venter tøffe kamper mot Madla 2, Sunde og Våganes før guttene tar en velfortjent ferie, men her gjelder det å ha fokuset helt ut.

Takk til dere som tok turen for å støtte oss – det setter vi pris på! Neste kamp er hjemme mot Madla 2 på Tau, fredag 14. juni klokken 19:00.

Kampfakta:

Havdur – MIL 1-5 (0-2)

5. divisjon avdeling 03, 9. serierunde – Tjelta Stadion

Dommer: Miguel Angel Pinzon Forero (Madla IL)
Tilskuere: 20 stk.
Mål: 0-1 Sigurd Kleven (35.), 0-2 Sigurd Kleven (43.), 0-3 Vebjørn Kjellevold (50.), 1-3 Arve Gimre (53.), 1-4 Isak Mannes Lillesund (73.), 1-5 Tristan Watland Oftedal (85.)
MIL: Tore Haukelid – Ramadhani Kassam Juma (Andreas Helland 60.), Isak Mannes Lillesund, Markus Gjerde (Stian Øvrehus 55.), Jarand Veland – Runar Fjetland (Stian Sveum Søreng 55.), Sigurd Kleven, Leó Bouchentouf, Adrian Kallesten(Tristan Watland Oftedal 60.), Arild Eie – Vebjørn Kjellevold (Jørgen Sandvik 55.)