IMG_2714

Målfest på Tau Stadion!

I kveld var det endelig duket for hjemmekamp igjen for A-lag herrer og det var Tjensvoll som sto på motsatt banehalvdel. I følge deres trener Trond Røed så såg ting mye lysere ut for bortelaget som hadde fått en del spillere hjem på ferie og som de hadde noen måneder.

Første omgang

Veldig kjekt å se 2004-modellen Samuel Mekonnen inne i startoppstillingen etter debuten borte mot Staal 2 sist. Samuel har hatt en trøblete skulder en periode, men er nå tilbake for fullt til stor glede for MIL-troppen og trenerteamet. Tjensvoll startet med stor entusiasme og ønsket å flytte laget opp i banen i motsetning til flere av lagene vi har møtt denne sesongen. De var tydelig opptatt av å gå for å score mål og fikk tidvis hatt ballen på vår banehalvdel, men uten å skape de store mulighetene. Vi tok ledelsen på vår første sjanse etter syv minutter. Samuel Mekonnen gikk ut for å ta hjørnespark og slo den perfekt på hodet til Vegard Aas som headet ballen i mål via bakken og over Tjensvollkeeper Johannes Nygård Kvia. 1-0 MIL.

Det tok ikke så lang tid før nummer to skulle sitte og igjen var Samuel Mekonnen på ferde. Denne gangen gjorde han alt selv når han fikk ballen midt på banen. Han viste prov på stor hurtighet og god ballkontroll i det han beveget seg bort fra sin oppasser og til slutt sendte ballen i mål. Nydelig scoring av Samuel som hadde hatt en strålende start på kampen, og mer skulle det bli. For etter 18 minutter fikk Samuel Spørkel ballen motsatt. Han slo den med utsiden over på motsatt hvor Mekonnen ventet igjen. Han gjorde ingen feil alene med keeper og satte sitt andre mål. Men Mekonnen ga seg ikke med det og fullført hattricket i sin første start på seniornivå. Denne gangen var det Jørgen Sandvik som hadde assist og som de to andre gangene sendte han keeper feil vei og ballen i mål. 4-0 til MIL!

Etter halvtimen fikk Brage Woie en kjenning bak i hamstringen og måtte dessverre byttes ut. Inn kom Ivar Øidvin som kom inn til A-lagsdebuten sin for MIL A-lag etter at han gikk til Viking i 2016. Ivar skulle ikke være dårligere enn Mekonnen og brukte ikke mange minuttene for å score sitt første mål i MIL-trøya. Han vant ballen flott igjen selv og så fra hjørnet av 16 at keeper stod langt ute. Med en nydelig chip sendte han MIL opp i 5-0 i nydelig sommervær på Tau Stadion! En fantastisk start på kampen for MIL. 6-0 kom etter 37 spilte minutter og dette etter en ny gjenvinning høyt i banen. Samuel Spørkel presset bra og vant ballen til Ivar Øidvin som satte sitt andre. Ivar skulle likevel ikke være dårligere enn Samuel og kun minutter etterpå lå var Ivar sitt hattrick et faktum. På pasning fra Jørgen Sandvik satte Ivar sitt tredje etter  ha vært på banen i 11 minutter! 7-0 til MIL. Like før pause kom 8-0 også, denne gangen etter flott spilt. Adrian Kallesten spilte fri Svein Gunnar Vastveit som såg løpet til Jørgen Sandvik. Han prikket ballen til Jørgen som sikkert satte inn 8-0!

8-0 på en omgang er det sjelden vi har fått servert på Tau Stadion, men vi fikk i første omgang se et MIL-lag som sprudlet og et Tjensvoll som falt sammen mot slutten. Vi var effektive og gode på siste tredjedel foran 150 tilskuere på Tau Stadion!

Andre omgang

MIL gjorde et avtalt bytte i pausen når Jarand Veland erstattet tremålsscorer Samuel Mekonnen som skal matches forsiktig etter langtidsskaden sin. Vi var nære på å ta ledelsen rett etter starten, men det var bortelaget som skulle få den første scoringen i omgangen. Litt rot bakerst hos MIL gjorde at Tor Magnus Hognestad fikk ballen i mål. Ivar var veldig nære på å putte sitt 4. etter 53 minutter når MIL rullet flott opp. Dessverre strøk avslutningen stolpen. 15 minutter ut i omgangen fikk vi en ny god mulighet på frispark etter at Jørgen Sandvik ble lagt i bakken på 16-meterstreken. Uheldigvis strøk ballen stolpen på ny etter forsøket fra Svein Gunnar Vastveit. Svein Gunnar måtte like etter forlate banen etter han fikk sitt andre gule kort etter å ha hindret et frispark å bli tatt hurtig.

Vi var i perioden etter det røde kortet unøyaktige i pasningsspillet og Tjensvoll fikk holde mer på ball. De fikk også en ny redusering inn midtveis i omgangen, og igjen var det Tor Magnus Hognestad som fikk ballen i mål. Denne gangen på heading etter en corner. Vi fikk mer kontroll på ballen etter scoringen til Tjensvoll, men med en mann mindre var det vanskeligere å få skape de store sjansene. Tjensvoll fikk etter 75 minutter en veldig stor mulighet, men to fantastiske redninger fra Kjartan Bjørheim hindret en ny redusering. Det gikk likevel ikke lang tid før bortelaget skulle få en ny scoring, og igjen var det Tor Magnus Hognestad som satte sitt – og Tjensvoll sitt tredje.

Fire minutter før slutt ble det en ny scoring til bortelaget etter rot bakerst hos oss. Tor Andrè Eskevik hadde en god prestasjon og satte inn Tjensvoll sitt fjerde og stillingen var 8-4(!). Det ble også sluttresultatet. A game of two halves og en meget bra førsteomgang av MIL blir etterfølgt av en svak andreomgang. Kudos til bortelaget som absolutt ikke gir opp på 0-8 til pause. Kjekt med mye folk på tribunen og veldig kjekt med de to debutantene i Ivar Øidvin og Samuel Mekonnen som scorer tre mål hver.