Bilde 13.05.2022, 19 42 37

Fjerde strake borte mot Randaberg 2

MIL A-lag herrer tok fredag kveld turen for å møte Randaberg 2 til ny kamp i 5.divisjon avdeling 3. Med seier kunne vi innta tabelltoppen på en kamp mer spilt, og Randaberg 2 som stod uten poeng så langt denne sesongen skulle gjøre sitt til å forsøke å ta sine første poeng. De hadde også med tre spillere fra A-laget som skulle hjelpe de i kampen om poeng.

Første omgang

MIL tok tak i dirigentpinnen fra start av og etablerte spill høyt i banen hos hjemmelaget. Vi fikk blant annet to cornere de første fire minuttene, men ingen av disse resulterte i scoring. Randaberg 2 hadde på sin side mest med å forsvare seg og var knapt over midten før det var spilt 10 minutter. Med litt mer nøyaktighet på siste tredjedel kunne vi fått ballen i mål i starten, men det kladdet litt innledningsvis når vi nærmet oss målet til RIL 2. Det store presset skulle likevel gi uttelling og etter 15 minutter ble Samuel Spørkel felt av keeper og dommer pekte korrekt på straffemerket. Samuel var sikker selv og sendte keeper en vei, og ballen den andre. 1-0 til MIL.

Vi var veldig nære å øke til 2-0 etter gjenvinning på avsparket til hjemmelaget, men Asgeir Austigard sitt forsøk endte over mål. Asgeir skulle likevel få scoringen sin og etter 28 minutter ble han spelt alene gjennom av Brage Woie. Han gjorde ingen feil alene med keeper og det stod 2-0. 3-0 kom like kun tre minutter etterpå. Denne gang var det Jarand Veland som tegnet seg på scoringslisten. Brage spilte gjennom Asgeir som igjen fant Jarand. Han beholdt roen inne i 16 og satte ballen flott i mål. Etter 42 minutter var Jarand frempå igjen. MIL ble tildelt indirekte frispark og Jarand fant en åpning og fastsatte pauseresultatet til 4-0. En meget solid omgang av MIL-guttene.

Andre omgang

Andreomgang startet slik som førsteomgangen sluttet. Det tok ikke mer enn 20 sekunder før vi økte ledelsen. Samuel Spørkel gjorde det meste selv. Først lurte han en forsvarsspiller før han smalt ballen opp i nettaket bak en sjanseløs keeper. 6-0 var det Brage Woie som skulle stå for. På samme måte som Samuel så lurer han de rundt seg og viser stor ro når han setter ballen i mål. Like etter scoringen kommer Randaberg 2 opp på vår høyreside. De får slått inn og ballen ender i mål på deres første mulighet i kampen. Nå fikk bortelaget blod på tann og fikk en ny redusering like etter. Randabergs Sondre Ekrene Valen gjorde en flott prestasjon som vi nok burde ha klart å avverget ved flere anledninger, men det stod 2-6 på måltavlen.

Selv om hjemmelaget etter scoringen sin klarte å holde litt mer på ball så var det vi som hadde initiativet i kampen. Igjen var vi nok litt for unøyaktige når vi passerte midtstreken, og vi slapp nok ikke ballen fort nok i enkelte situasjoner. Likevel fikk vi satt inn et mål til og Samuel Spørkel fikk sitt hattrick. Alene gjennom gjorde han ingen feil og satte ballen fint til side for keeper med venstrefoten sin.

En kamp vi kontrollerer fra start til slutt og som vi nok kunne ha scoret flere mål i. Det er også surt at nullen sprekker, men gode enkeltmannsprestasjoner hos hjemmelaget gjør at de får sine to scoringer. Vi vinner uansett solid 7-2 og tar tabelltoppen med en kamp mer spilt. Bra jobb av trenerteam og spillerstall som tar velfortjent helg før neste kamp som er hjemme mot Kvitsøy om en uke.