Brusand hjemme

Før kampen: Brusand IL

Etter tre strake tap er det påtide for MIL Herrene å komme tilbake på vinnersporet igjen. Samtidig vil nok Brusand gjøre det de kan for å nekte MIL nye tre poeng på hjemmebane.

Bortelaget Brusand

På lik linje med MIL så tok Brusand opprykket fra sin 5.divisjonsavdeling i fjor høst. Laget havnet riktignok på 2.plass, men 1.plassen Varhaug 2 kunne ikke rykke opp til samme avdeling som sitt A-lag. Derfor ble det opprykk på trener John Garvik og hans menn. Opprykket ble sikret etter en nervepirrende kamp i siste serierunde hvor Hovsherad ble slått 3-1. Med tap her så hadde nettopp Hovsherad gått opp, men en solid prestasjon fra Brusand gjorde til at de fikk det etterlengtede opprykket. Kaptein Andreas Ueland, Tore Aamodt og Joakim Monge Omland stod for målene den kampen, og selv om Omland nå har tatt turen til Nærbø så stiller de nok en slagkraftig tropp på Tau på fredag.

Brusand fikk en tøff start på 4.divisjon 2023 og startet med tap i fem av de fem første kampene. Disse kampene møtte de til gjengjelde tøff motstand og har spilt mot både Sola, Varhaug, Rosseland og SIF. I den sjette kampen for sesongen skulle likevel den første trepoengeren komme. Hjemme mot Hundvåg tok de en solid 4-2 seier etter to scoringer av Steffen Stokkeland og en scoring hver av Andreas Ueland og Tore Aamodt. Det er lite utskiftning i troppen sett opp mot fjoråret og det er et fysisk tøft og robust lag som kommer til Tau på fredag. Ledet av meget solid Andreas Ueland så har de en sterk sentrallinje og en måljeger i Steffen Stokkeland på topp. De har mye rutine i laget ispedd ungt pågangsmot, så det blir absolutt ikke noen “walk in the park” for våre gutter.

 

Hjemmelaget MIL

Vi står med seks poeng på de første seks kampene, men har tapt de siste tre mot god motstand. Likevel har vi ikke blitt skremt av nivået og har fått hederlige 1-målstap både mot Randaberg, Sola og Varhaug. Samtidig holder det ikke med hederlige tap gjennom sesongen og vi kommer nå inn i en rekke hvor vi bør plukke endel poeng. Vi kunne veldig godt fått med oss poeng i kampen mot Varhaug nå sist. Vegard Aas utlignet for oss på en dødball, men fem minutter på overtid dukket måljeger Roderick van Iwaarden opp på bakre stolpe og satte inne vinnermålet for jærbuene. Surt, selv om det må sies at det nok var fortjent sett kampen under ett.

Brage Woie sonet karantene og Samuel Spørkel slet med en hodesmell fra Sola-kampen sist. Forhåpentligvis er disse begge klar til kamp. Flere spillere begynner å komme tilbake fra skade, noe som gjør at trener Ronny Bruun Hansen og hans trenerteam har en god stall å plukke fra.

Vi trenger deres hjelp på fredag – og oppfordrer dere til å møte opp på Tau Stadion! Kampen har avspark klokken 19:00!

Heia MIL!

Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Sunde borte

Før kampen: Sunde IL