Photoroom_20240403_115155

Før kampen: Hundvåg IL

Endelig kamp igjen – og endelig seriestart! I morgen smeller det for MIL A-lag herrer som starter sesongen i 5.divisjon avdeling 3. Det blir en tøff første kamp hvor vi skal møte en divisjonskollega fra i fjor, Hundvåg IL som også måtte ta turen ned til 5.divisjon.

Hjemmelaget Hundvåg

Hundvåg måtte som sagt også ta turen ned til 5.divisjon og det er veldig lenge siden laget har vært på nivå 6. Det er nok før år 2000, og målet til de gule og blå er nok å returnere til 4.divisjon etter hvert. I fjor ble imidlertidig ett tøft år og de endte sist i 4.divisjon avdeling 01 med kun fire poeng. Tre av disse poengene kom faktisk mot MIL etter at de slo oss 1-0 på Hundvåg i juni. Dette var en kamp hvor Hundvåg lå lavt og vi jobbet på for å skape sjanser. Vis skapte noen få store muligheter, men klarte aldri å få ballen i mål. Etter 87 minutter fikk Hundvåg frispark inn på deres halvdel som ble slått inn i feltet og etter litt klabb og babb så sendte Dennis Mumini ballen i mål til store jubel fra hjemmelaget.

Hundvåg fikk i fjor sommer inn ny trener i Bjørn-Jarle Håland som fortsatt er der. Jærbuen Håland jobber nå med å snu skuten for dette Hundvåglaget. I oppkjøringen har de levert seier mot Sviland (6-3) og mot Buøy(5-2). Det ble tap i Rogalandscupen på straffespark mot divisjonskollega Våganes. Hundvåg har mye samme stall som i fjor og en god miks av rutine og ungt pågangsmot. De er ett lag som arbeider hardt og som garantert ønsker å stappe kjepper i MIL-hjulene!

 

Bortelaget MIL

Det har vært lite snakk rundt MIL A-lag herrer siden i fjor, men det betyr ikke at det ikke har blitt gjort en jobb. Vi har fått inn flere gode og solide spillere og hadde også fra før av en fin base av spillere. Den nyeste signeringen nå er Leo Bouchentouf som tidligere har spilt i Staal. Leo flyttet til Sørlandet i fjor sommer, men har nå kommet hjem og ønsker å bidra for MIL. Leo er en solid pasningsspiller som liker seg best på midtbanen. Han har en god nærteknikk og ett godt overblikk. Han fikk syv kamper for Staal Jørpeland i 2.divisjon i 2022 og har også 19 kamper i 3.divisjon for Jørpelandslaget.

Vi har hatt en varierende oppkjøring resultatmessig og står med to tap mot Madla 2 og Brodd 2 og en seier mot Sunde 2 i Rogalandscupen. På grunn av store utskiftninger i troppen så har vi ikke hatt flere treningskamper og i så måte hadde det vært optimalt med en noe lenger oppkjøring for det laget som er her nå. Men samtidig er denne troppen vår såpass rutinert at vi skal stå klare i startblokkene i morgen for å kjempe om tre poeng. Forhåpentligvis vil vi også få en god progresjon utover sesongen.

Trenerteamet med Oddbjørn Mihle Strand, Anders Hjorteland og Knut Hoås Foldøy ser uansett veldig frem til seriestart i morgen og håper at mange tar den korte turen til Hundvåg for å se MIL i aksjon for første gang i år i en tellende kamp!

Og hvem vet? Kanskje kommer det enda en overraskelse?

Møt opp til kamp på Sport1-banen på Hundvåg klokken 19:00 i morgen!

Heia MIL!

Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Sunde borte

Før kampen: Sunde IL