MIL - Kvitsøy

Før kampen: Kvitsøy IL

Fredag kveld er det klart for tredje seriekamp på hjemmebane denne sesongen og den femte totalt. Sesongen har startet bra og etter at Vaulen slo Staal 2 på mandag så ligger vi alene på topp.

 

Bortelaget Kvitsøy

Etter å ha vunnet 6.divisjon i 2018 så har Kvitsøy vært i 5.divisjon. I fjor endte de på en 10. plass i samme pulje som MIL tok 3.plassen, men har denne sesongen startet mye bedre en i fjor og står med seks poeng på de fire første kampene. Forrige kamp endte med solide 3-1 hjemme mot Finnøy etter scoringer av lagets toppscorer Marius Helgeland Ydstebø, Nikolai Bjerklund og Glenn Ivan Pedersen. Sistnevnte Pedersen har foran denne sesongen vendt tilbake til Kvitsøy etter spill for Vardeneset og Randaberg i 4.divisjon. Dette er karen å se opp for i fredagens oppgjør. Han spiller som regel på topp og er en sterk spiller som er god feilvendt, men også bra i boks. Det at Kvitsøy har startet såpass bra må nok delvis kunne tilskrives returen til Pedersen.

Sander Edland står oppført som lagets spillende trener og det er imponerende hvordan de år etter år klarer å stable et såpass solid lag på beina på Kvitsøy. Det er en god og stor tropp Edland benytter seg av og de er nok klare for å revansjere det forsmedelige 11-0 tapet mot MIL i fjor på Tau Stadion. På grunn av ferjeforbindelse har bortelaget også bedt om å fremskynde kampstart fra 19:00 til 18:50, så legg merke til kampstart klokken 18:50!

 

Hjemmelaget MIL

A-lagsguttene våre står med 4 seiere av 4 mulige og topper som sagt tabellen i 5.divisjon avdeling 03. Med 16-3 i målforskjell så har vi også scoret i snitt fire mål og kun sluppet inn tre mål. To av disse målene kom i forrige kamp borte mot Randaberg 2 i det som var en kamp hvor vi spilte en god førsteomgang, men hvor vi slapp hjemmelaget mer til i andre omgang. Men tross av de to baklengsmålene så går vi ut fra kampen med en fin 7-2 seier etter tre mål av Samuel Spørkel, to mål av Jarand Veland og ett mål hver av Asgeir Austigard og Brage Woie. Samuel er også vår toppscorer med fem mål på fire kamper, mens Jarand ligger like bak med fire mål på fire kamper.

Det er mange lag som etter hvert melder seg på i toppen her og Buøy som vi slo i serieåpningen står med tre strake 3-poengere og er med oppe i toppen. Det er tre lag som står med ni poeng i skrivende stund, og det er nevnte Buøy, Madla 2 og Staal Jørpeland 2. Staal tapte 5-4 mot Vaulen på mandag, noe som gjør at også Vaulen blander seg inn i toppstriden her. Det blir altså bra trøkk om hvem som tar opprykksplassen i divisjonen. Forhåpentligvis fortsette vi den gode perioden vi er inne i. Borte mot Randaberg 2 var det endel spillere som var ute med skader og sykdom, men det ser mye lysere ut nå og vi mønstrer full tropp i fredagens kamp. Det gjør at trener Knut Hoås Foldøy har et luksusproblem å løse, men det er kjekt å se at konkurransen er såpass stor.

De to hjemmekampene vi har hatt denne sesongen så har vi hatt godt over 100 tilskuere på hver kamp, og håper at vi klarer det også på fredag. Legg likevel merke til kampstart som er 18:50. 

Heia MIL!

Hundvåg borte

Før kampen: Hundvåg FK

Etter kamp mal

Imponerende seier borte mot Buøy!

Buøy borte

Før kampen: Buøy IL