rosseland hjemme

Før kampen: Rosseland BK

I morgen spiller A-lag herrer sin nest siste hjemmekamp denne sesongen og en veldig viktig kamp både for opprykkstriden, men ikke minst for nedrykkstriden!

Bortelaget Rosseland

Kai Ove Stokkeland sitt Rosseland har hatt en meget god sesong i 2023 og har fortsatt den gode trenden laget har vist de siste sesongen. I fjor endte laget på 3. plass bak henholdsvis Madla og Varhaug. I skrivende stund ligger de oransje fra Bryne på 1. plass, men kan bli skjøvet ned en plass torsdag kveld når Sola møter Randaberg. Da vil Sola ha en kamp mer spilt og Rosseland har alt i egne hender. Rosseland har tre gjenværende kamper. MIL (B), Sola (B) og Vardeneset (H). Tøft program – og hvis laget skal ha ett opprykk som mål så må de ha tre poeng borte mot MIL i morgen.

Rosseland har på sine 23 kamper vunnet 19, spilt tre uavgjort og ett tap. Tapet kom borte mot Varhaug i august, men etter dette så står de med 10 strake seiere før de kommer til Tau i morgen. Einar Tunheim Lye er lagets toppscorer med 17 mål, men har spiss Sondre Svalestad Hovland (16 mål) og midtstopper(!) Peter Aarrestad Time (13 mål) bak seg. Tunheim Lye kom tilbake fra studier i USA i 2022, og han har tidligere spilt mange kamper for Bryne sitt A-lag. Det er ingen tvil om at bortelaget må se på seg selv som store favoritter foran morgendagens oppgjør.

 

Hjemmelaget MIL

Det er en viktig kamp for Rosseland som kjemper i toppen, men det er en minst like viktig kamp for MIL som kjemper i bunn. På grunn av en liten omlegging av seriesystemet i 4.divisjon så er det i år fire lag som rykker ned – mot to de tidligere årene. Per nå innehar MIL den siste nedrykksplassen og er avhengige av å ta igjen Stavanger IF for å holde seg i 4.divisjon. SIF har også bedre målforskjell så vi må nok også ha ett poeng ekstra på de hvite og sorte.

Vi kommer fra en 7-0 seier hjemme mot Hundvåg i forrige kamp. Kjekt å ta tre poeng og det gir en tro inn mot slutten av sesongen på at det fortsatt er mulig å holde plassen. Samtidig blir det en virkelig tøff utfordring. Ett poeng eller tre hjemme mot Rosseland i morgen hadde virkelig hjulpet på, men Rosseland er ett av de beste lagene vi har møtt denne sesongen. På bortebane tapte vi 6-1 etter at jærlaget utkonkurrerte oss på dødballer og i kontringsfasen. De har en enorm dødballkapasitet med Aarrestad Time i spissen og også mye tempo i trioen øverst på topp.

Rosseland har 10 strake seiere, men har også tidligere spilt uavgjort borte mot allerede nedrykksklare Klepp – så her er det muligheter! MIL-guttene trenger all hjelp de kan få hjemme på Tau Stadion. Så møt opp klokken 18:00 for en spennende kamp fredag kveld.

Heia MIL!

Hundvåg borte

Før kampen: Hundvåg FK

Etter kamp mal

Imponerende seier borte mot Buøy!

Buøy borte

Før kampen: Buøy IL