Sunde borte

Før kampen: Sunde IL

Det er to lag i 5.divisjon avdeling 03 som ikke har avgitt poeng på hjemmebane denne sesongen. Det ene laget er MIL, mens det andre laget er Sunde. I morgen kveld tar vi turen til Kvernavigå for å møte nettopp Sunde.

Hjemmelaget Sunde

De gule fra “Vigå” har vært alt annet enn stabile denne sesongen. På hjemmebane har de som sagt enda ikke avgitt poeng, mens på bortebane står de uten en eneste trepoenger. 15 av totalt 17 poeng er tatt hjemme på Kvernabéu. Laget trenes i år av Mentor Muller som kom inn som trener i forkant av denne sesongen. De er inne i sin andre sesong i 5.divisjon etter at de rykket ned fra 4.divisjon i 2022. De holdt på å holde seg med et nødskrik, men uavgjort borte mot Sola 2 i siste serierunde sitter nok enda godt igjen hos spillerne til Sunde. Sola 2 fikk nemlig sitt utligningsmål inn i overtiden – noe som befestet nedrykket.

Det har vært utskiftninger i Sunde-stallen de siste sesongene, men kameratskapet står fremdeles sterkt og det er en god stamme av spillere som har vært der en årrekke. Jørn Hornseth, Ole Soma Hjelle, Anders Vistnes Bø, Marius Alexander Lund og Sander Søndeland var alle i troppen i forrige møte mellom lagene i 2019. Utenom disse har også Simen Soma Hjelle og Mats Haugland vært med laget i lang tid. Mats Haugland er på alles lepper om dagen og en elsket mann i lokalfotballen. Utvilsom en mann å se opp for for MIL-guttene i morgen! Daniel Myklebust er lagets toppscorer med åtte scoringer på åtte kamper og er en viktig spiller for Sundelaget.

Vi har møtt Sunde seks ganger siden 2016 og MIL står med en seier, to uavgjorte og tre tap. Vi har til gode å ta med oss poeng fra Kvernabéu – så dette blir uten tvil en vanskelig kamp for vår del. Sunde har gjort noen meget gode signeringer med Steffen Klemetsen Jakobsen og Benjamin Pekmezovic den siste måneden og blir en tøff nøtt å knekke.

 

Bortelaget MIL

Samtidig har vi funnet en god form og står med fem strake seiere. Sist møtte vi et solid og bra Madla 2-lag hvor det lenge var en stillingskrig, men hvor til slutt vant solide 3-0. En god defensiv kamp, men også bra offensivt. Nå gjenstår det to kamper før vi tar en velfortjent ferie og forhåpentligvis tar vi den på toppen av tabellen. Men Havørn har også funnet formen etter at de spilte uavgjort mot oss og vi ligger poengmessig likt. Samtidig har vi en kamp mindre spilt. Vi ligger seks poeng foran nummer 3 på tabellen og har også en kamp mindre spilt der – så en seier i morgen vil skape en distanse til lagene fra 3. plass og ned. Havørn på sin side møter Våganes i morgen og kan ta tabelltoppen hvis vi avgir poeng borte mot Sunde og de vinner sin kamp.

Noen spillere er bortreist også i morgen, men vi stiller en god og solid tropp som vi alltid gjør. Det er god konkurranse om plassene – og god stemning i gruppen. Vi ser virkelig frem til kampen mot Sunde i morgen og håper at folk tar turen ut for å støtte oss. Det er ikke meldt nedbør, men det er også tribune med tak hvis det skulle komme noen dråper. Det er nok kiosk og DJ Lewwa pleier å spille de vakreste toner fra jukeboxen.

Kampen har avspark klokken 18:30, torsdag 20. juni.

Heia MIL!

Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Sunde borte

Før kampen: Sunde IL