Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Det nærmer seg sommerferie for MIL A-lag herrer, men før de får helt fri så gjenstår en hjemmekamp på fredag mot Våganes.

 

Bortelaget Våganes

Vi må faktisk tilbake til 2012 for å finne forrige gang vi møtte Våganes. Da var det i Rogalandscupen hvor vi tok en knepen seier i straffesparkkonkurransen. I seriesammenheng så var forrige gang vi møttes på Tau Stadion, oktober 2010. Da endte det med 7-0 til MIL. Våganes rykket opp til 5.divisjon i 2022-sesongen med tre poeng ned til Viking 3. I fjor endte laget midt på tabellen i 5.divisjon avdeling 2 og fikk en flott retur i 5.divisjon. 2023-sesongen startet likevel litt under pari og de stod med ni poeng de første 11 kampene, men endte til slutt med 31 poeng.

I år har de også startet under pari og står med syv poeng på de 11 første kampene. Det er ingen tvil om hvor det har vært størst utfordringer for laget – de har scoret for lite mål. Totalt har de scoret 14 mål, noe som er seks mål færre enn Mastra og Havdur som er de to lagene som har scoret færrest etter Våganes. Totalt har det blitt to seiere så langt denne sesongen. De vant 2-0 hjemme mot Mastra i 2. serierunde, mens det ble 2-1 seier borte mot Havdur i 3. serierunde.

Håvard Klepp er lagets toppscorer med tre mål. Klepp har herjet i lavere divisjoner i en årrekke for både Havdur og Våganes og er en mann å se opp for på fredag. I tillegg er det også verdt å nevne rutinerte Emil Mikalsen som også spiller for laget. Han har tidligere spilt 2. og 3. divisjon for Sola og er en spiller med mye trøkk i seg.

Når Våganes tar turen til Tau på fredag så kommer de med lave skuldre og mange forventer at det skal bli en grei MIL-seier. Likevel er det langt fra noen selvfølge. Forrige kamp mot lederlaget Havørn så kom de tilbake fra å ligge under 2-0 og burde nok kanskje tatt med seg ett poeng, men scoring like før slutt fra Havørn gjorde at

 

Hjemmelaget MIL

MIL kommer fra 3-3 borte mot Sunde i forrige kamp. Andreas Helland ble den store helten med sin overtidsscoring og vi var dermed det første laget som tok poeng på Kvernabéu. I utgangspunktet hadde vi håpet på tre poeng her, men når vi kommer under etter 30 sekunder – og også ligger under 3-1 så er vi fornøyde med ett poeng. Det ene poenget gjorde likevel at vi ble skjøvet ned på 2. plass på tabellen bak Havørn som vant mot nettopp Våganes. De har likevel en kamp mer spilt og hvis vi vinner på fredag så tar vi tilbake førsteplassen.

Vi slet litt med sykdom forrige kamp mot Sunde og noen var også borte på ferie. Likevel har vi en stor og god tropp og vi var 24 mann på trening mandag og blir også mange på kveldens økt. Det er virkelig gøy så tett opp mot sommerferie for mange. I kampen på fredag stiller vi altså med en god og stor tropp – og vi håper at vi tar tilbake førsteplassen i avdelingen.

Men vi trenger dere med på laget. Så møt opp på Tau Stadion på fredag klokken 19:00!

Heia MIL!

Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Sunde borte

Før kampen: Sunde IL