Vaulen hjemme

Før kampen: Vaulen IL

Siste seriekamp denne sesongen og vi avslutter med et smell hjemme mot Vaulen. Kan vi ta seier 22 av 22, eller skal solide Vaulen være det første laget som tar poeng fra oss denne sesongen? Det får du svar på, på Tau Stadion klokken 19:00 fredag.

Bortelaget Vaulen

Vaulen innehar andreplassen på tabellen og hvis de tar minst et poeng mot oss på fredag så vil de gjøre den plassen til sin. Hvis ikke det blir poeng så er de avhengige av at Staal Jørpeland 2 gir bort poeng i sine gjenstående kamper. Ved siden av MIL så er Vaulen formlaget i avdelingen og etter en litt trå start med to tap og en uavgjort på de første seks kampene – så har de virkelig funnet formen. De 15 kampene etter åpningen har ført til 13 seiere og 2 tap mot henholdsvis MIL (1-2) og Madla 2 (0-3). På disse 15 kampene har de scoret hele 75 mål og kun sluppet inn 14 mål. Dermed er vi veldig klare over at vi møter et lag som er i storform.

I forrige kamp vant de hele 10-0 hjemme mot Finnøy og satte samtidig rekord i antall scorede mål gjennom sesongen i seriesammenheng. Laget har nå scoret 90 mål. Kampen mot Finnøy siste endte som sagt 10-0 etter at de ledet 3-0 til pause. Spillende trener Arne-Amar Kotlica bokførte seg for tre mål denne kampen, mens Eriel Pires Antonio og Harun Bashir Ali scoret to. De siste målene ble satt inn av Sondre Brokka, John Petter Gilje og et selvmål fra bortelaget. Med de tre målene fra Kotlica så snek han seg opp i ryggen på Vetle André Birkedal i kampen om å bli toppscorer på Vaulen. Begge disse kom fra Ålgård før sesongen og Birkedal har nå scoret solide 20 mål, mens Kotlica står på 19. Imponerende tall, men samtidig et stykke opp til Reino Rantasalo som er toppscorer i divisjonen med hele 26 mål.

MIL møtte Vaulen den 30. juni i sommer. Dette var en veldig jevn kamp som fort kunne ha vippet i Vaulen sin favør også. Flere tette og tøffe situasjoner gjorde sitt til at dommer Preben Hellvik fikk mye å henge fingrene i. Vaulen tok ledelsen like før pause ved Arne-Amar Kotlica. De stod lenge bra unna, men etter 72 minutter vant Ivar Øidvin ballen og satte fart fremover. Han fant Samuel Spørkel som igjen fant Brage Woie og utligningen var et faktum. Like før full tid skulle også vinnermålet til MIL komme. Et frispark slått fra venstre på høyde med 16-meteren fra Arild Eie fant pannebrasken til Brage Woie som ruvet og headet ballen i mål til stor jubel fra de tilreisende MIL-supporterne. Det var en skuffet Vaulengjeng etter kampen som virkelig følte de hadde fortjent å få med seg noe fra kampen, men de tre poengene ble med oss hjem til Tau.

Hjemmelaget MIL

Etter at opprykket ble sikret i etterkant av Staal Jørpeland 2-kampen så har vi naturlig nok variert litt i prestasjonene. Likevel er det imponerende å se at vi fortsatt har full pott på 21 kamper. Vi merker at lagene gir det lille ekstra for å skape trøbbel for oss og det er selvsagt helt naturlig. Likt var det også med Mastra på mandag. Mastra tok ledelsen og ledet 1-0 til pause. Andreomgangen hadde vi mye ball, men slet lenge før vi fikk inn utligningen. Asgeir Austigard stod for den etter 65 minutter, og syv minutter senere så raget Stig Lyse høyest på en corner fra Jarand Veland og det stod 2-1 til MIL. Det ble også sluttresultatet.

Sannsynligvis står vi ovenfor den tøffeste motstanderen så langt denne sesongen når Vaulen kommer på besøk fredag. I sommeren oppgjør manglet de flere sentrale spillere og vi forventer at de kommer med et slagkraftig lag til Tau. Samtidig vet vi også at når vi er på vårt beste så har vi vært umulige å hanskes med denne sesongen. Så nå gjenstår det for samtlige å hente ut det lille ekstra som kreves. Vi håper at mange tar turen for å takke av MIL-gjengen for i år. Det blir riktignok spilt KM litt senere i november, men på fredag er det siste kamp i serien. Veldig kjekt at så mange har støttet oss denne sesongen, og et snitt på over 150 tilskuere er solid i 5.divisjon. Forhåpentligvis kommer det mange også på fredag, og det er fint hvis folk kommer 10 minutter før – slik at vi sammen får hedret noen sentrale personer i og rundt laget.

MIL – Vaulen har avspark klokken 19:00 førstkommende fredag.