Vaulen borte

Før kampen: Vaulen IL

Vi nærmer hos halvspilt sesong for A-lag herrer og det gjenstår kun en kamp. Kampen blir en av våre tøffeste kamper så langt denne sesongen når vi tar turen til Stavanger for å møte Vaulen på Kabal-banen.

Fire siste serieoppgjør mellom lagene

Dette er første gang i seriesammenheng at vi møter Vaulen siden 2018. Vi møtte laget også i 2016, men de oransje er et lag vi historisk sett har slitt mot – og spesielt på bortebane.

11.10.2018 | Vaulen – MIL 2-1 | 4.divisjon avdeling 01
Vaulen vant denne kampen 2-1 etter to scoringer av Daniel Lie. Adrian Kallesten scoret målet for MIL. Dette var forresten debuten til Orlando Afonso på A-lagsnivå.

08.06.2018 | MIL – Vaulen 2-2 | 4.divisjon avdeling 01
Denne kampen startet vi best og ledet 2-0 til pause etter et selvmål og scoring av Asgeir Austigard. Vaulen ga likevel ikke opp og Daniel Lie scoret på straffespark etter 58. minutter. På overtid dukket Jørgen Helland opp på et hjørnespark og hindret gamleklubben i å ta en etterlengtet trepoenger mot de oransje.

06.10.2016 | MIL – Vaulen 1-1 | 4.divisjon avdeling 02
Dette året knivet MIL og Vaulen om å ta førsteplassen i divisjonen og det var knyttet stor spenning til denne kampen. MIL var nok best store deler av kampen og vi tok ledelsen ved Sigurd Kleven 11 minutter ut i kampen. Likevel kjempet Vaulen godt og fikk inn en utligning etter 55 minutter av Kristian Gaard. Dette ble også sluttresultatet og MIL vant til slutt divisjonen – like foran Vaulen.

03.06.2016 | Vaulen – MIL 4-1 | 4.divisjon avdeling 02
Vi hadde hatt en veldig god sesong så langt før oppgjøret mot Vaulen på sommeren og det var spådd en jevn kamp. Likevel varte det ikke så lenge før Vaulen virkelig tok initiativet i kampen og puttet tre mål på 10 minutter midtveis i omgangen. Eirik Jøssang reduserte like før pause, men Tony Tran scoret sitt tredje mål etter 65 minutter og punkterte kampen. En kamp hvor Vaulen var virkelig skjerpet og MIL ikke hadde mulighet på de tre poengene.

Hjemmelaget Vaulen

Vi må tilbake til 1996 for å finne forrige gang Vaulen spilte på nivå 6. Laget har de siste seks sesongene vært i 4.divisjon, men har siden 2000-tallet vært mest i 3.divisjon. Fjoråret ble likevel en tøff batalje og de endte med to poeng på 13 kamper. Likevel ønsker de retur til 4.divisjon så fort som mulig. Aleksander Idland og Amar Kotlica er lagets trenere.  Vi møtte laget i treningskamp i februar. En kamp mellom to lag som begge hadde gjennomgått Covid litt i forveien endte til slutt 2-1 til MIL etter scoringer av Jarand Veland og Samuel Spørkel. Anders Schreuder scoret Vaulen sitt mål på straffespark.

Idland og Kotlica har etter hvert fått samlet en solid tropp hos Vaulen og har hentet inn gode spillere med erfaring fra høyere nivå. Kotlica ble selv med som spiller etter at han fikk full jobb i Vaulen og kommer fra Ålgård. Han har vært i Vaulen tidligere, men har også blant annet vært innom SIF, Sola og Træff. En solid spiller som har spilt 2.divisjonsfotball. 8 mål har det blitt på Kotlica til nå. En annen spiller som har bidratt godt med mål er Vetle Birkedal som også kom fra Ålgård. På åtte kamper har han bokført seg med hele 12 mål og er en håndfull for ethvert forsvar i divisjonen. Den gamle kjenningen fra MIL, Jørgen Helland er også hentet tilbake etter en periode i SIF. Helland er også en målscorer av rang og har syv mål så langt denne sesongen.

Foruten kvaliteten som er hentet inn offensivt så fikk de også tak i Aleksander Gundersen fra Hinna nå nettopp. Gundersen er en veldig god spiller som liker seg best bakover i banen. Han har mye 3.divisjonserfaring fra Vard og har også vært innom Brodd, Ålgård og nevnte Hinna. En kar som på tross av sine defensive gener også er en trussel på offensiv dødball. Sammen med spillende trener Aleksander Idland er det han som utgjør stammen defensivt, men det er solide spillere i hele troppen som virkelig kan gi oss utfordringer på torsdag.

Vaulen fikk en litt trå start på sesongen med en seier på de tre første kampene, men er nå et av formlagene. Fire seiere på de fire siste kampene og en målforskjell på 25-3 lar seg høre og vi må virkelig holde kvaliteten oppe for å ta tre nye poeng her. De oransje ligger på en tredjeplass på tabellen med 22 poeng – åtte poeng bak MIL. Så med en seier her så knapper de inn forspranget inn mot en spennende høstsesong.

Bortelaget MIL

MIL har hatt en strålende sesong så langt og står med 10 av 10 mulige trepoengere. Det er åtte poeng ned til Staal 2 og Vaulen på 2 og 3.plass og vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt. Likevel vet vi at verken Staal 2 eller Vaulen kommer til å avgi noe særlig med poeng resten av sesongen så med et tap så er det full kamp igjen. I så måte er torsdagens kamp veldig viktig, og det hadde smakt utrolig godt med en trepoenger mot Vaulen. En plass hvor vi som nevnt tidligere har slitt.

Forrige kamp endte med seier til MIL over Mastra etter en 2-0 ledelse til pause. Først på et selvmål og så ved Samuel Mekonnen. Andreomgangen handlet stort sett bare om MIL og scoringer av Arild Eie, Sindre Gerhardsen, Ivar Øidvin og et nytt av Samuel Mekonnen fastsatte sluttresultatet til 6-0. En gjennomført solid kamp på lik linje som bortekampen mot Vardeneset 2. Samtidig er det en helt annen kamp som venter oss på torsdag.

Troppen og trenerteamet er klare og håper at folk tar turen for å støtte oss i siste kamp før ferien! Kampen har avspark klokken 19:00 på Kabal-banen på torsdag.