IMG_3526

Fortjent heder og ære til SMIL Damelag!

Det er en liten stund siden vi hadde et damelag på Tau og det var veldig kjekt at vi har fått det til i år i samarbeid med Staal Jørpeland. SMIL-laget damelag ble dannet etter at en god gjeng på SMIL J17 i 2021 ikke hadde en stor nok gruppe til å få en god kamparena. Trener for SMIL J17 i 2021 Reidar Lerang tok stafettpinnen opp på direkten og sammen med Ørjan Hjelle trommet han sammen en strålende gjeng. Noen hadde spilt fotball de siste årene, mens andre ikke hadde spilt på mange år. Likevel var premissene satt – laget skulle ha fokus på det sosiale og bygge samhold.

På lørdag ble siste kamp denne sesongen spilt og laget møtte Varhaug på hjemmebane. Etter at MIL ledet både 2-1 og 3-2 etter tre scoringer av Karianne Walde, så var det surt at utligningen til Varhaug kom like før slutt. Likevel har trenerteam og jentene ALL grunn til å være stolte over innsatsen som ble lagt ned gjennom hele sesongen.

Det endte med en nest sisteplass og jentene har selv oppsummert det bedre enn vi gjør, så det skal dere få lese etter her. Men vi er veldig opptatt av å skryte av gjengen. Spillerne har stått på og lagt et godt engasjement rundt laget. Det er tydelig å se at stemningen i gruppen er god – på tross av at resultatene ikke har gått veien. Det har også vært imponerende å se progresjonen utover sesongen og vi har all mulig grunn til å glede oss til neste år. I tillegg ønsker vi å rette en stor takk til trenerteamet med Reidar Lerang i spissen. Reidar har gjort en fantastisk jobb hele sesongen og er mye av årsaken til at vi har fått samlet en såpass stor gjeng. Mange timer hver uke på trening og borteturer til Tonstad, Vigrestad og Varhaug. God stemning og god progresjon sier alt. Takk for jobben dere har gjort!

Damene sine egne ord på sesongen;

SMIL damelags første sesong e over! Me starta opp i februar, da smil jenter 17 ikke lenger klarte å stille lag. Damelaget ble en god mix mellom yngre spillere som komme direkte fra et annet fotballag, og noen eldre som gjerne ikke hadde spelt fotball på maaange år. Damene ble fort godt kjent, og me har alltid hatt det veldig gøy på trening ? Me har hatt tapaskveld og sommeravslutning sammen, og me kose oss virkelig sammen.

Sesongen starta hardt og brutalt, med kun 3 uker med trening sammen som et nytt lag før kamp. Første kamp borte mot Hinna endte tap 5-0. Videre på våren blei resultatå tap 5-0, 7-0, 5-0, 5-0, 6-0… MEN så plutselig klarte me 1-1 mot Havørn!! Et poeng og ET MÅL ? Helene scora et nydelig mål itte 30. min og me holdt ledelsen frem til 83. minutt. Videre tapte me (bare) 2-1 mot Madla 2, og GUD for en selvtillit me fekk!! Videre tapte me 7-0, og me mista litt av selvtilliten.

Siste kamp før sommeren va mot Hinna, som va det første lag me spilte mot. De va suverene og låg på 1. plass, og me forventa å tapa igjen. Men samtlige spillere på laget fant frem d aller beste i seg. 90 minutter va gått, stillingen va 0-0 t alles store sjokk. Kamp mellom bunnlaget og topplaget ende i 0-0? Men…. dommeren ga aldri beskjed om overtid og Hinna klarte å lura inn et mål i 92. minutt. Likevel så har me hatt en UTROLIG progresjon!!! Me tok sommerferie og gleda oss t høsten.

Høstsesongen starta mot Varhaug og tap 1-0. Videre tapte me «bare» med ett mål (om du ser bort fra to kamper….) og klarte 2 uavgjort. I går spilte me sesongens siste kamp. Dette va SPENNENDE, fordi så lenge me fikk poeng og Havørn tapte, så ville me gå forbi Havørn på tabellen. Kampen i går endte 3-3 og me tok med oss 1 poeng! Havørn tapte og me hoppa et hakk høyere på tabellen ?⚽️

SMIL damelag ønske å takke for en turbulent sesong. Det har vært mange nedturer, men også noen veldig fine oppturer ? Me glede oss VELDIG t neste sesong!!!

 

Heia SMIL!

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!