Etter kamp mal

Imponerende seier borte mot Buøy!

Første bortekamp for året kom borte mot Buøy torsdag kveld. Buøy som er ventet å ligge helt i toppen av avdelingen var en god test for MIL A-lag herrer. Før kampen ble mangeårige ildsjel i Buøy Olger Johan Johannesen hedret. Olger gikk bort altfor tidlig i februar.

Første omgang

MIL startet kampen med ett lite overtak på Buøy og etter 15 minutter fikk vi ballen i mål. Adrian Kallesten vant ballen og fikk gitt den videre til Vebjørn Kjellevold som dro til på halvspretten fra 20 meter. Nydelig scoring av Vebjørn som er oppe i tre mål de to første seriekampene. Det tok ikke mer enn fem minutter før vi skulle doble ledelsen på ett flott angrep. Denne gang var det Sigurd Kleven som fant Runar Fjetland som satte inn 2-0 i sin første offisielle kamp for de grønne og hvite.

Vi var flinke til å trøkke til i duellene mot ett fysisk tøft lag og Buøy slet med å etablere noe form for spill. Mot slutten av omgangen kom Buøy litt mer med, men det ebbet ut med en fortjent 2-0 ledelse til pause. Det var tøffe dueller gjennom omgangen, men Buøy slet med å skape de store farlighetene – selv om de alltid er farlige på dødball.

Andre omgang

10 minutter ut i andreomgangen skulle Buøy få sin redusering. Selvsagt var det på en dødball og selvsagt var det hodesterke Daniel Berntsen som headet inn 1-2. Det var knyttet stor spenning til hvordan MIL reagerte etter reduseringen, men det var ingen tvil om at dette ga oss mer motivasjon. Etter Buøy sin scoring så begynte spillet virkelig å flyte for vår del og vi lot ballen gjøre jobben. Fra det 61. – 68. minutt så punkterer vi kampen på vakkert vis. Først er det Jarand Veland som setter inn 3-1, før Runar Fjetland setter sitt andre og tredje mål for kvelden.

Vi hadde tatt fullstendig over kampen og Buøy slet med å få tak i ballen, og det var heller ingenting å si på at Daniel Ciach fastsatte sluttresultatet til 6-1, 10 minutter før slutt. En meget sterk og overbevisende seier fra et heltent MIL-lag. Dermed står vi med seks poeng på de to første kampene, men det er ingen grunn til å hvile på lauvbærene. For allerede på mandag venter en ny tøff kamp borte mot Hundvåg klokken 19:00. Hundvåg står også med full pott på sine to første kamper – så dette blir en tøff kamp for MIL!

Kampfakta:

Buøy – MIL 1-6 (0-2)

5. divisjon avdeling 03, 2. serierunde – Buøy kunstgras

Dommertrio: Svein Storedale (Storhaug FK), Madad Ahmadi (Tjensvoll FK), Yasin Okutan (Sola FK)
Mål: 0-1 Vebjørn Kjellevold (15.), 0-2 Runar Fjetland (22.), 1-2 Daniel Berntsen (55.), 1-3 Jarand Veland (61), 1-4 Runar Fjetland (67.), 1-5 Runar Fjetland (68.), 1-6 Daniel Ciach (80.)
MIL: Tore Haukalid – Arild Eie, Vidar Harestad (Stian Søreng 10), Ola Kvindesland, Jarand Veland – Bato Zenunovic (Stian Øvrehus 28) , Sigurd Kleven, Léo Bouchentouf (Isak Mannes Lillesund 18), Adrian Kallesten (Storm Rygh Barka 14) , Runar Fjetland – Vebjørn Kjellevold (Daniel Ciach 62).