Jarl hjemme

Målfest hjemme mot Jarl foran 150 tilskuere!

Første hjemmekamp for herrelaget gikk av stabelen fredag kveld og det var SK Jarl som tok turen til Tau for å måle krefter mot MIL som stod med 12 seire av 12 mulige før kampen.

Første omgang

Jarl la seg lavt i banen fra start av, men MIL var likevel nære å ta ledelsen allerede etter ett minutt spill. Samuel Spørkel slo på tvers til Samuel Mekonnen som gikk på avslutning, men han ble forhindret av Jarlkeeper Sigurd Grøvdal Hansen. Etter muligheten fikk bortelaget Jarl flere dødballer som ikke resulterte i noen farligheter. Men på en corner til bruntrøyene gjorde Asgeir Austigard en heroisk innsats etter en utboksing fra Kjartan Bjørheim. Han tok med seg ballen opp til midtstreken hvor han så Brage Woie alene i bakrom. Brage gjorde ingen feil og sendte oss i føringen etter 6 minutter!

Bortelaget var farlig frempå fire minutter senere, men en meget god redning fra Kjartan Bjørheim førte til at vi fortsatt ledet 1-0. Etter dette tok MIL totalt over banespillet mot et lavtliggende Jarl-lag. Selv om vi hadde mye ball så måtte vi til midtveis i omgangen før vi fikk vår neste store mulighet. Ett flott innlegg fra Arild Eie fant Brage Woie som desverre headet like til side for mål. Vi bet oss fast høyere i banen nå og satte Jarl sin keeper på flere prøver uten å få ballen i mål. Mer mål skulle det likevel bli på både MIL og Brage Woie. Samuel Mekonnen svingte inn en strålende corner etter 37 minutter. Desidert høyest raget Brage som satte inn 2-0 som også var pauseresultatet.

Andre omgang

MIL tok kommandoen fra start i andreomgangen også og var nære på før minutter var spilt. Innlegget fra Samuel Mekonnen traff Asgeir Austigard som ikke traff rent på ballen. 3-0 var likevel ikke langt unna og like etter ble Asgeir Austigard lagt i bakken på 19 meter. Samuel Mekonnen med sin strålende venstrefot smalt ballen i lengste kryss på fantastisk vis og MIL hadde fått en drømmeåpning på omgangen. Fire minutter senere skulle Brage Woie fullføre hattricket sitt etter en god ball fra Samuel Spørkel. 4-0 til MIL etter 52 minutter.

Jarl var farlig frempå like etter scoringen vår, men igjen gjorde Kjartan Bjørheim en god redning og hindret baklengs. Jarl var ikke like strukturerte i andreomgangen og vi hadde mange muligheter på å få ballen i mål, men mange av avslutningen strøk stolpen. 5-0 kom etter 62 minutter ved Steffen Helgeland etter rot bakerst hos Jarl. Steffen var oppmerksom og chippet ballen inn i det åpne målet. 74 minutter ut i kampen var det duket for en debutant hos MIL til stor glede for 150 tilskuere på Tau Stadion. 16 år gamle Lars Gjeteskjær kom inn for Vegard Aas på stopperplass. Noe av det første han gjorde var å forsøke seg på brassespark på en offensiv corner, men traff ikke helt rent.

10 minutter før slutt såg det ut til at innbytter Ivar Øidvin skulle få den perfekte avskjed når han satte inn 6-0 på pasning fra Samuel Spørkel, men dommer annulerte målet for offside – noe som så direkte feil ut. 6-0 skulle likevel komme, men denne gangen var Ivar tilrettelegger. Han satte fart fra midtstreken og dro på seg flere Jarlspillere før han slo ballen til Asgeir Austigard som satte ballen sikkert i mål. MIL og Asgeir var likevel ikke helt ferdige og like før slutt satte Austigard sitt andre mål skrått alene med keeper og fastsatte sluttresultatet til 7-0!

Oppsummering

En solid gjennomføring av MIL som hadde mye ball og skapte mer og mer rom mellom Jarl sine lagdeler. Mange flotte mål og flott spill gjør at vel 150 på tribunen fikk en god opplevelse. Kjekt å se så mange tok turen, noe vi setter veldig stor pris på. Også kjekt at Lars Gjeteskjær får sin MIL-debut. Dette er en kar vi garantert kommer til å se mer av i tiden fremover!

Dagens poeng:
3 poeng – Brage Woie
2 poeng – Samuel Spørkel
1 poeng – Asgeir Austigard

Ettersom Madla 2 kampen ble flyttet så må vi vente til 2. september før neste MIL-kamp. Da også på hjemmebane mot Randaberg 2.

Vi befester posisjonen på toppen av tabellen med 13 av 13 mulige og vi er i skrivende øyeblikk det eneste laget i Norge som har vunnet 13 av 13 kamper.