Staal 2 borte

Jevnt og spennende på Jørpeland!

Det var i kveld duket for lokaloppgjør på Jørpeland Stadion når A-lag herrer tok den korte turen for å møte Staal Jørpeland 2. MIL ledet før kampen serien med Staal 2 som nærmeste utfordrer, så her sto det mye på spill. I anledning kampen så satte vi opp gratis buss for lagene i barne- og ungdomsavdelingen og bussen var stappfull med over 60 yngre MIL-spillere.

Første omgang

MIL fikk satt den første halvsjansen når Brage Woie fikk utfordret Vidar Harestad, men Magnus Mæland fikk avverget. Etter dette tok Staal over og etter fire minutter fikk hjemmelaget corner. De tok den kort og et flott forarbeid fra Jonas Halsne endte opp med Staalscoring til Preben Løvås. En verst tenkelig start for MIL. Staal fortsatte trøkket og fikk også en god avslutningsmulighet ved Kristoffer Ramsland tidlig. Presset fra Staal roet seg etter en god åpning, men hjemmelaget hadde fortsatt mye ball. MIL fikk en corner midtveis i omgangen som endte med en avslutning fra Hallgeir Storevik, men headingen gikk utenfor.

Det tettet seg til etter 30 spilte minutter og kampen ble preget av mye frispark, flere gule kort og mye stans i spillet. Etter 32 minutter fikk Staal en ny god mulighet ved målscorer Preben Løvås som førte ballen opp i banen fra sin stopperposisjon. Han fikk gå relativt lett og endte opp med en avslutning fra 20 meter som Kjartan Bjørheim var fint nede å slo til corner. Like etter burde det stått 1-1 etter rot bakerst hos Staal. Dessverre gikk Brage Woie sin avslutning utenfor målet til Magnus Mæland. MIL fikk tydeligvis tro på ting etter dette og fikk corner etter 34 minutter. Jarand Veland la ballen på bakre stolpe og der raget Steffen Helgeland høyest og headet ballen flott i mål til stor jubel på tribunen. Etter 42 spilte minutter fikk vi satt inn 2-1 scoringen etter fantastisk spill. Brage Woie fant Arild Eie på motsatt side. Han lurte sin forsvarer og smalt ballen i mål på vakkert vis. Dermed sto det 2-1 til pause. Staal startet omgangen best og hadde sine muligheter, men ett effektivt MIL-lag spilte seg inn i kampen utover omgangen.

Andre omgang

MIL gjorde ingen skifter i pausen, mens hjemmelaget Staal byttet ut tidligere MIL-spiller Josef Årvik og Bendik Nag til fordel for Runar Fjetland og tidligere MIL-er Lars Edvard Danielsen. Vi fikk en god mulighet etter 50 spilte minutter, men avslutningen til Samuel Spørkel var av det dårlige slaget. Staal hadde like etter en meget stor mulighet etter at vår egen Kjartan Bjørheim var utspilt, men heldigvis fikk Vegard Aas klarert på streken. MIL ble som i starten av første liggende lavt, men vi var mer aggressive når Staal beveget seg inn på vår halvdel. Staal hadde mye ball og vi fikk heller ikke gode og gunstige brudd til å kontre i.

Hallgeir Storevik måtte gi seg etter 56 spilte minutter og ble erstattet av Asgeir Austigard. Dermed gikk Brage Woie ned i midtbaneleddet og Asgeir Austigard på topp. Slik som midtveis i førsteomgangen så var det også nå en periode med mye frispark og et par gule kort selv om kampen på ingen måte var styggspilt. Etter 66 minutter fikk vi endelig uttelling på en av kontringsmulighetene våre og Samuel Spørkel ble spilt gjennom alene mot Staal sin keeper. Uselvisk så han Asgeir Austigard på løp som kunne trille ballen i åpent mål til stor jubel i MIL-leiren. Strålende gjort av MIL-guttene. Fem minutter etterpå var vi nære på å øke enda en gang, men vi fikk kun corner etter en Staalspiller brøt foran etter godt forarbeid fra Jørgen Sandvik. Corneren endte med frispark til Staal.

Reino Rantasalo var nære på å redusere på et saksespark etter 75 spilte minutter, men avslutningen strøk stolpen. Staal fortsatte å ha ballen mest og var trygge og gode med ball. Samtidig lå MIL fint defensivt å hindre spill mellom lagdelene. De innleggene som kom var stopperparet Helgeland og Aas solide på. Staal gjorde noen offensive bytter 12 minutter før slutt og Rantasalo var igjen veldig nære på å score, men igjen strøyk ballen den samme stolpen. Scoringen skulle likevel komme og etter 86 minutter ble han spilt alene gjennom fra Lars Edvard Danielsen. Kjartan Bjørheim var sjanseløs og igjen var det spenning i kampen.

Inn i overtiden holdt Bendik Nag på å bli den store helten for bortelaget når han kom seg fri inne  16-meteren, men igjen snek skuddet seg utenfor stolperoten til Kjartan Bjørheim. Veldig nære på at utligningen var et faktum. Heldigvis slapp vi med skrekken og ridde i land en meget solid 3-2 seier og befestet plassen som nummer èn på tabellen.

Dagens poeng:
3 poeng – Brage Woie
2 poeng – Vegard Aas
1 poeng – Arild Eie

Tre poeng smakte utrolig godt og vi er stolte over innsatsen som guttene legger ned i dag. I tillegg er vi utrolig stolte over at så mange tar turen til Jørpeland for å støtte oss! Det ble talt 430 tilskuere på kampen og det overrasker oss ikke om godt over halvparten av disse var fra Tau. TUSEN, TUSEN TAKK for støtten!