MIL - Kvitsøy

Solid hjemmeseier mot Kvitsøy!

Fredag kveld var det Kvitsøy som stod på motsatt banehalvdel i den femte seriekampen denne sesongen. MIL sto med 12 av 12 mulig poeng, mens bortelaget Kvitsøy sto med 6 av 12 poeng.

Første omgang

Vi startet kampen bra og hadde de første fem minuttene flere anledninger hvor vi kom til avslutning. Bortelaget Kvitsøt var oppofrende og fikk blokkert de mulighetene som var. MIL var gode i det høye presset og Kvitsøy fikk lite tid og rom med ball. Det burde nok resultert i en scoring i løpet av de første 10 minuttene, men det kladdet litt foran Kvitsøy sitt mål. Presset ga til slutt utelling og 13 minutter ut i kampen tok Svein Gunnar Vastveit et kjapt kast til Brage Woie. Han slo den videre til kaptein Adrian Kallesten som på vakkert vis satte ballen i mål med venstrefoten fra 17 meter. 2-0 kom etter 21. minutter ved Brage Woie på innlegg fra Svein Gunnar Vastveit.

Etter de to scoringene så fortsatte presset og vi skapte flere store muligheter. Fra det 31. minutt til det 35. minutt så svingte det virkelig av laget og vi puttet tre mål i denne perioden. 3-0 kom ved Svein Gunnar Vastveit etter 31. minutter. 4-0 ved Jarand Veland etter 32. minutter og 5-0 kom ved Jørgen Sandvik etter 35. minutter. MIL fortsatte trøkket etter scoringene, men vi fikk ingen flere scoringer før pause og det stod 5-0. En solid gjennomført omgang av MIL mot et sjanseløst Kvitsøy.

Andre omgang

MIL gjorde to planlagte bytter i pausen når Vegard Aas og Hallgeir Storevik erstattet Steffen Helgeland og Adrian Kallesten. MIL fortsatte å trykke Kvitsøy bakover i banen selv om bortelaget virket piggere nå enn i første omgang. Tidvis ble det ampert utepå banen i faste situasjoner og selv om vi skapte gode muligheter så slet vi med å finne nettmaskene. Vi måtte vente til det 71. minutt før vi fikk en ny scoring og det var Brage Woie som ble tomålscorer. Brage hadde en mann i rygg som han bruke som rundingsbøye inne i 16 før han smalt ballen i mål på flott vis.

Andreomgangen ga nok litt preg av et lag som hadde en solid og grei ledelse til pause og som muligens tok foten av gasspedalen. Vi hadde ballen mye, men Kvitsøy slapp oss aldri til noe gratis og lå lavt gjennom omgangen samtidig som de jobbet hardt anført av en opplagt Glenn Ivar Pedersen som midtstopper hos Kvitsøy. Han levert en solid kamp, både som spiller – men også som assistentdommer 😉 . Kvitsøy fikk til slutt også en scoring på sin første mulighet etter 85 minutter. En lang ball ble slått opp og ble i første omgang klarert, men returen plukket Nikolai Bjerklund opp. Han fikk bra treff og satte ballen i mål bak en sjanseløs Hans Bjåstad bakerst hos oss.

7-1 kom et minutt på overtid og denne gangen skulle Samuel Spørkel få sin etterlengta scoring. Jørgen Sandvik ble spilt gjennom og han slo ballen på tvers til Samuel som satte ballen i mål. MIL ga seg ikke helt enda og kun minuttet etterpå ble Samuel spilt gjennom før han til slutt ble meiet ned av Anders Solgård som fikk sitt andre gule kort og dermed rødt. Straffen var soleklart og Jørgen Sandvik fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 8-1. Dermed endte det 8-1 til MIL som dermed befester sin posisjon på toppen av tabellen med fem poeng ned til Vaulen på andreplass. Madla 2 og Staal 2 kan begge komme opp tre poeng bak med seier i kamper på mandag, men vi har hatt en strålende åpning på sesongen!

Takk til alle som møtte opp for å støtte oss idag! Over 130 tilskuere på tribunen sørget for en flott ramme!