Vegard

Mye mål i treningskampen mot Randaberg

I kveld spilte MIL treningskamp hjemme mot divisjonskollega Randaberg. Randaberg slo MIL 3-0 i tilsvarende oppgjør i fjor og vi ventet en virkelig tøff motstander.

Første omgang

Kampen startet jevnt i utfordrende spilleforhold og det var Randaberg som tok ledelsen fem minutter ut i kampen etter en feil i forsvarsleddet hos MIL. Vegar Solstrand Ludvigsen fikk ballen og smalt ballen i mål til 1-0 og en kalddusj for MIL-guttene. RIL var likevel ikke ferdige og fikk igjen utbytte av høyt press og slurv hos MIL etter 10 minutter. Denne gangen var det Tomas Gundersen som satte ballen i mål. MIL fortsatte å være i det gavmilde hjørnet og kun minutter senere ble Ludvigsen tomålsscorer og det stod 3-0 etter en sjokkstart for MIL.

MIL fikk sin første gode mulighet etter 18 minutter når Brage Woie spilte gjennom Jøran Yoon Tytlandsvik Barka. Han kom alene med keeper, men en god redning fra sisteskansen til bortelaget hindret vår første scoring. Vi fikk en ny god mulighet ved Samuel Mekonnen like etter, men skuddet hans ble blokkert. Randaberg skulle igjen straffe MIL midtveis ut i omgangen, og igjen et resultat etter høyt press. Vegar Ludvigsen satte sitt tredje for kvelden.

Begge lag hadde noen gode muligheter på dødballer utover i omgangen, men ingen av avslutningene gikk i mål. Dermed ledet bortelaget hele 4-0 til pause etter at MIL hadde vært noe gavmilde, mens Randaberg fikk godt betalt for et godt høyt press.

Andre omgang

MIL startet andreomgangen mye bedre enn førsteomgangen og fikk etablert et press på bortelaget. Vi fikk flere gode muligheter på dødball, men slet med å få til gode avslutninger. Syv minutter ut i omgangen fikk Randaberg en god kontringsmulighet som de ekspederte i mål ved firemålsscorer Vegar Ludvigsen. 5-0 til bortelaget! Vi fortsatte å ha endel ball og fikk også goode muligheter ved Gustav Stople etter 60 minutter, men begge avslutningene ble reddet av keeper.

Randaberg kom bedre med utover i omgangen og etter 65 minutter satt også 6-0 i mål for et effektivt bortelag. Sondre Valen noterte seg for en fin scoring. Like etter fikk både Randaberg og MIL hver sin gode mulighet, men begge forsøkene ble reddet av keeper. Magnus Mæland sin redning var det virkelig klasse over. Femten minutter før slutt skulle MIL endelig få ballen i mål. Et frispark fra Arild Eie ble headet knallhardt i tverrleggeren av Brage Woie. Samuel Spørkel plukket opp returen som gikk videre til Stig Lyse som smalt ballen i mål. Jarand Veland var nære en ny redusering like etter, men skuddet gikk over mål. Likevel tok det ikke lang tid før mål nummer to kom. I samme posisjon som frisparket for en stund siden så slo Arild Eie ett nytt perfekt frispark som traff Brage Woie. Denne gangen gikk ballen via stanga og i mål. 2-6.

3-6 kom etter at vi spilte oss nydelig fri fra egett hjørneflagg. Ballen gikk hurtig i lengderetningen og alene med keeper slo Orlando Ramos Afonso ballen til Asgeir Austigard som satte ballen sikkert i mål. MIL var i siget nå og minuttet etterpå fant Brage Woie unggutten Gustav Stople som på egenhånd først lurte en medspiller før han satte ballen flott i mål. På tross av et fortsettende MIL-press og flere gode muligheter så endte det til slutt 6-4 til Randaberg. Vi takker bortelaget for kampen og satser vi er på riktig side i målprotokollen når sesongen starter!

På tross av en solid sluttspurt av MIL så endte det med seier til Randaberg. En kamp hvor vi tidvis slurvet mye med ball på egen halvdel som gjorde at et godt og høytpressende bortelag fikk flere mål. Strukturelt sett ser det ikke så galt ut som seks baklengs høres ut, men vi må opp i kvalitet når serien nærmer seg. Kjekt at vi i andreomgangen klarer å sette et godt trykk på Randaberg og at vi også putter fire mål. Været var utfordrene for begge lag og førte nok litt til at det laget som spilte mot Aktivitetshuset hadde en liten fordel i presspillet sitt. Nå ser vi frem til oppgjøret i Rogalandscupen førstkommende mandag, mot Fiskå på Tau Stadion klokken 19:00. Heia MIL!