Knut

Ny toårskontrakt til Knut Hoås Foldøy!

Vi er veldig fornøyde med å fortelle at vi har inngått en ny toårsavtale med Knut Hoås Foldøy som A-lagstrener for fotball herrer. Knut kom til oss foran årets sesong og har gjort en strålende jobb med laget og seilte gjennom 5.divisjon avdeling 3.

Knut har kommet inn som et friskt pust med gode holdninger, verdier og et godt tankesett for hvordan hans lag skal fremstå. I tillegg er det kjekt for MIL at Knut nå har bosatt seg på Tau. Dette gjør at vi kan ha glede av hans tanker og idéer i mange år fremover.

Vi har i 2022 hatt en veldig fin gjeng i spillertroppen og i trenerapparatet. Det er gledelig å fortelle at flesteparten blir med oss inn mot neste sesong, og vi vil om noen uker presentere både trenerteam og spillertropp.

Planleggingen av sesongen 2023 er allerede godt i gang og flere av treningskampene er allerede planlagt. Vi starter med treningskamp hjemme mot Staal Jørpeland i slutten av januar og skal videre møte motstandere fra 3. og 4.divisjon frem mot seriestart i midten av mars. Trenerteam og administrasjonen jobber hardt med å spikre et så godt opplegg som mulig til troppen for neste sesong og vi skal gjøre vårt beste for å gjenskape gode prestasjoner som vi hadde i 2022.

Vi tok en liten prat med Knut om MIL og om 4.divisjon neste år.

Hva er grunnen til at du signerte en ny avtale med MIL?

– Jeg signerer en forlengelse av kontrakten fordi jeg stortrives i MIL-miljøet og at jeg har stor tro på spillertroppen og teamet rundt. Det er givende å være i et utviklende miljø der vi prøver å gjøre grep for å bli bedre i morgen enn det vi klarte i går. Det var godt å nå målet ved å rykke opp. Selv om vi hadde en fantastisk sesong der vi ble historiske, føler jeg at det er nå det som virkelig blir gøy begynner. Vi har på mange måter alt å vinne!

Hvordan ser du på neste sesong i 4.divisjon?

– Vi får skikkelig gode A-lag med opp til 1.divisjonserfaring på besøk. Det blir langt tøffere motstand, og det vil bli tøffe og jevne kamper. Men jeg tror også at vi kan overraske og slå noen kanoner. Vi må alle sammen bli noen prosenter sterkere, raskere og mer utholdende. Før sesongen i år møtte vi noen fjerdedivisjonslag der vi slo de som havnet i nedre sjiktet og tapte for de i øvre sjiktet. Så jeg tror vi ligger rundt midten i nivå per dags dato.

Hva kan folk på Tau forvente av MIL neste sesong?

– Den signalstyrte MIL-fotballen må utvikles til å bli enda noen hakk bedre. Jeg tror at en av grunnen til at så mange kommer på kampene våre er at vi har signert god underholdning. Vi angriper både direkte og bearbeidende. Vi slår lange og kort pasninger. Presset kan være både høyt og lavt og duellene kan være ville og kontrollerte. Vi har merket at publikum har fulgt oss med engasjement og smil. Jeg tror de ser at vi er en god gjeng som trives godt i lag og som ønsker å få til noe sammen. VI har krigerne, løperne, teknikere og talentene. For å utvikle spillet vårt må vi trene smartere enn de andre og fortsette å finne på ting sosialt for å utvikle nære relasjonene på og utenfor banen. Hele fotballspillet skal beherskes og signalene spillet gir oss, skal tas.

Vi i MIL er strålende fornøyde med å ha Knut på plass i minst to år til og gleder oss virkelig til sesongen 2023!

Heia MIL!

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!