Finnøy borte

Sjette strake seier – Nå venter lokaloppgjør!

MIL tok mandag kveld turen til Leikvoll Stadion for oppgjøret borte mot Finnøy. Det var en revansjesugen gjeng som skulle revansjere 3-3 etter fjorårets kamp, og vi fikk se et sterkt MIL-lag fra første minutt.

Første omgang

Etter at vår faste skribent befinner seg i kongens klær denne uken så var det utsendte reportere som tok turen til Leikvoll og rapporterte videre inn til Strandalandet. MIL tok  kommandoen fra start av og hadde mye ball i innledningen. Det tok heller ikke mer enn 10 minutter før det første målet kom. Brage Woie ble spilt gjennom i bakrom og fintet flott ut keeper og trillet ballen i det åpne målet. 2-0 kom like etter fra samme mann som utnyttet feil bak hos Finnøy og satte inn sitt andre mål på to minutter.

Brage var nære på å sette sitt tredje på et langskudd, men Finnøy sin keeper gjorde en god redning og holdt laget sitt inne i kampen. Etter 33 minutter kom 3-0 scoringen etter flott spill inne i Finnøy sin 16-meter. Arild Eie fikk æren av å ekspedere ballen i mål. Med fjorårets 3-0 ledelse trygt i minnet så falt ikke MIL ned av den grunn og ledelsen holdt seg til pause. Finnøy hadde vært frempå ved et par anledninger, men MILforsvaret og Hans Bjåstad bakerst hadde god kontroll.

Andre omgang

Asgeir Austigard erstattet Jarand Veland ved pause og det tok ikke lang tid før han fikk satt inn sin første scoring for kvelden. 47 minutter ut i omgangen satt ballen i mål bak Finnøykeeper Morten Engebretsen. Etter scoringen fortsatte vi å ha mye ball, og selv om vi ikke skapte alt for mye så hadde vi god kontroll på kampen. Finnøy skulle likevel ikke gå tomhendt fra kampen og etter 75 minutter fikk de sin scoring. Ruben-Alexandru Mihet fikk satt inn reduseringen til 1-4. Målet var et resultat av et MIL-lag som noen minutter i forkant hadde tatt foten litt av gasspedalen etter en grei ledelse.

MIL tok likevel tak i kampen igjen og etter 84 minutter kom den femte scoringen vår. Denne gangen var det Asgeir som ga assist til Brage som satte sitt tredje mål for dagen etter en nytt godt bakromsløp. Brage sitt syvende mål på fem kamper! Det fastsatte også sluttresultatet til 5-1 og nye tre poeng i banken!

Dagens poeng:

3 poeng – Brage Woie
2 poeng – Steffen Helgeland
1 poeng – Andreas Helland

Lokaloppgjør på Jørpeland

Etter tre nye poeng i kveld så leder vi tabellen med 18 av 18 mulige poeng. Bak oss på andreplass ligger Staal Jørpeland 2 som tok en solid 5-2 seier borte mot Buøy i kveld. De har tatt 15 av 18 poeng og har et ønske om å rykke opp på bekostning av MIL. Derfor er det knyttet stor spenning til neste kamp som blir spilt borte på Jørpeland Stadion. Staal ønsker nok virkelig å ta en trepoenger her for å henge med helt i toppen, men vi vet om et MIL-lag som er motivert for oppgaven samme hvem som blir plassert på motsatt banehalvdel. Forhåpentligvis tar mange Taurere turen for å støtte oss i kampen om tre nye poeng! Kampen spilles 06. juni klokken 19:00!