Finnøy hjemme

Storseier hjemme mot Finnøy!

Før kampens kveld hadde vi spilt femten kamper så langt denne sesongen. I kveld var det Finnøy som stod på motsatt banehalvdel. Et Finnøy som lå sist på tabellen i sterk nød etter poeng.

Første omgang

Vi fikk en drømmestart på kampen og allerede etter 40 sekunder gikk vi opp i 1-0. Samuel Spørkel kom seg fri på kanten og slo inn til Asgeir Austigard som var sikkert foran mål. 1-0 og sesongens raskeste scoring. Vi fortsatte å trykke på, og etter fem minutter lå ball nummer to i mål bak Morten Engebretsen i Finnøymålet. På dødball fant til slutt Arild Eie midtstopper Vegard Aas som headet ballen fint i mål. 11 minutter ut i kampen var vi nære 3-0, men Jarand Veland sitt skudd fra distanse strøk stolpen. 3-0 kom minuttet etter og det var denne gangen Brage Woie som satte fart. Vi var litt heldige når ballen gikk via en Finnøyspiller og i stolpen, men Asgeir Austigard gjorde ingen feil og satte sitt andre for dagen.

20 minutter ut i omgangen rullet vi flott opp langs venstresiden og etter gode kombinasjoner fra Jarand Veland og Arild Eie fikk Samuel Spørkel komme til avslutning, men skuddet gikk like utenfor. Samuel skulle likevel få scoringen sin. Denne gangen var det Samuel Mekonnen og William Bjørheim Hansen som kombinerte på motsatt side. En god ball fra William fant Samuel SPørkel foran mål som var særdeles rolig og fikk smelt ballen i mål bak en sjanseløs keeper. Samuel Mekonnen var nære på etter halvtimen etter innlegg fra Asgeir Austigard, men Morten Engebretsen hos Finnøy gjorde en strålende redning og fikk slått ballen til corner.

Vi fortsatte å kjøre kampen videre i omgangen, men var ikke like nøyaktige i avslutningsfasen som vi hadde vært tidligere. Både Samuel Spørkel, Jarand Veland og Asgeir Austigard hadde sine muligheter, men vi måtte vente til 44 minutter før ballen igjen gikk i mål. Arild Eie fikk ballen etter at Samuel Spørkel hælsparket han gjennom. Han forserte oppover banen og ga ballen til toppscorer Brage Woie som hamret ballen i mål. Brage sitt 15 mål denne sesongen i hans 100. kamp for MIL! Vi skulle få et mål til før det ble blåst til pause og det var litt av en scoring! Vi tok en kort corner hvor Samuel Spørkel etter hvert fikk lagt ballen 45 grader ut til Jarand Veland som på fantastisk vis lurte ballen opp i nærmeste kryss til 6-0! En fantastisk omgang av MIL-guttene!

Andre omgang

På tross av at kulden kom inn over Tau Stadion og flomlysene gikk på var det imponerende å se rundt 130 tilskuere på Tau Stadion i det Asgeir Austigard sparket i gang andreomgangen. MIL var uforandret og fortsatte å ha initiativet i kampen. Samuel Spørkel var nære på å score sitt andre for kvelden kun minutter etter omgangen startet, men på avslutningen gikk til side for mål. Noen minutter etterpå var det dagens kaptein Sigurd Kleven som kunne fått ballen i mål, men avslutningen endte på Fiskå Møllebanen. Etter 53 minutter fikk Finnøy sin første store sjanse, men heldigvis for vår del så endte avslutningen til Håkon Kavli i stolpen.

Finnøy sin keeper Engebretsen startet omgangen veldig bra og gjorde sitt til at MIL slet med å få ballen i nettmaskene i starten av andreomgangen. Etter 56 minutter klarte han ikke lenger å holde MIL-guttene unna og innbytter Adrian Kallesten satte sitt andre mål for sesongen på pasning fra William Bjørheim. På ny flott spill av MIL-guttene. Etter scoringen hadde Samuel Mekonnen, Hallgeir Storevik og Samuel Spørkel gode muligheter til å få ballen i mål, men ingen av de fikk lurt ballen over streken. 65 minutter ut i omgangen skulle vi likevel få vårt åttende mål for sesongen og det var høyre vingback William Bjørheim Hansen som fikk æren av å sette ballen i mål på pasning fra Samuel Spørkel. Samuel sin tredje målgivende for kvelden og hans 16(!) for sesongen!

Kveldens største sjanse sto Asgeir Austigard for etter 75 minutter. Helt alene foran mål endte ballen over mål og han fikk ikke satt sitt tredje for kvelden. Ni minutter før slutt gikk Jarand Veland i bakken innenfor Finnøy sin 16-meter og dagens dommer blåste straffespark. Samuel Spørkel gjorde ingen feil og satte ballen i mål. Like før straffen var det også stor jubel på Tau Stadion når 15 år gamle Gustav Stople fikk sitt første innhopp for MIL i seriesammenheng. Han var nære på å score allerede et minutt etter han kom inn, men Finnøy sin keeper reddet. Like etter fikk vi en ny straffe etter at Samuel Spørkel gikk i bakken. Han var like sikker som minuttene før og satte sitt tredje for kvelden – og MIL sitt 10-ende! Samuel var virkelig ikke ferdig og satte sitt fjerde for dagen på en corner. Asgeir Austigard sto for den målgivende pasningen.

Samuel Spørkel fikk dermed æren av å fastsette sluttresultatet til hele 11-0 i det som virkelig var en solid MIL-opptreden fra start til slutt. Dermed står vi med solide 16 av 16 mulige og 48 poeng. 86 scorede mål gir et snitt på over fem mål per kamp, og vi står også med kun 14 innslupne. I dag holder vi nullen for syvende gang denne sesongen. Nå venter et spennende oppgjør mot borte Madla 2 førstkommende tirsdag i det som garantert blir en tøffere kamp enn kveldens kamp. Madla 2 tok en sterk 3-1 seier borte mot Mastra og ligger på fjerdeplass bak Staal Jørpeland 2 på 3. og Vaulen på 2. Takk til Finnøy for kampen! En flott gjeng med gode folk!