Madla borte

Tett og jevnt i toppkampen!

Tirsdag kveld var det duket for den utsatte kampen mot Madla 2 for A-lag herrer. En kamp hvor vi visste at vi ville få god motstand mot et ungt og hardtkjempende lag.

Første omgang

Det var lite tvil om at hjemmelaget var særdeles motiverte til denne kampen og at de ville være det første laget som tok poeng fra MIL-guttene denne sesongen. Likevel var det vi som var veldig nære å ta ledelsen allerede etter tre minutter når et skudd fra Arild Eie smalt i tverrleggeren. Madla 2 var likevel langt fra ufarlige og kun minutter senere var det kun en god redning fra Philip Holstein som hindret at hjemmelaget fant nettmaskene. Etter sjansen etablerte det unge Madla 2-laget et visst press og hadde flere muligheter for avslutning rundt og i vår 16-meter, uten at det ble med noen særlige farligheter. Vi tok mer over 20 minutter ut i omgangen og både Samuel Mekonnen og Samuel Spørkel hadde noen gode muligheter til avslutninger, men begge var presset hardt i avslutningsøyeblikket.

Etter 36 minutter fikk vi ballen i mål ved Samuel Spørkel. Keeper måtte gi retur på et knallhardt frispark fra Samuel Mekonnen. Spørkel dukket opp på returen og satte ballen i mål, og vi forsto lite når målet ble annulert for offside. Vi ga likevel ikke opp jakten på scoring og kun fire minutter senere så skulle vi få ballen i mål. Madla 2 trillet ball i bakre firer når MIL satte inn et godt press som endte opp hos Samuel Spørkel. Han dro seg fri på fint vis og hamret ballen nede i hjørnet til 1-0! Like før pause kunne samme mann doblet, men avslutningen gikk denne gangen via tverrleggeren og over mål.

Andre omgang

MIL fikk den verst tenkelige starten på andreomgangen etter at en lang ball ble fanget opp av Madlaspiss Daniil Slobozhanin. Han utfordret og smalt ballen opp i nærmeste og utligningen var et faktum. MIL kunne gått opp i ledelsen like etter, men avslutningen fra Asgeir Austigard ble reddet av keeper og returen fra Adrian Kallesten ble reddet på streken. 53 minutter ut i kampen fikk Madlaspiller Tobias Hovland direkte rødt kort etter å ha sparket Brage Woie i magen på vei fremover. Dette endret kampbildet og MIL etablerte et stort press på et Madlalag som lå dypt. Jørgen Sandvik var nære på etter 60 minutter på en heading på corner, men avslutningen strøk stolpen. Seks minutter senere tok vi ledelsen igjen etter at Brage Woie smalt til fra distanse. Via en Madlaspiller snek ballen seg i mål bak en god Kristoffer Bernhoff bakerst i Madlamålet.

Vi fortsatte trykket og selv om Madla hadde noen kontringsforsøk så hadde vi grei kontroll. MIL vartet opp med fantastisk spill etter 80 minutter på vår venstreside og ballen ble til slutt satt i mål av Hallgeir Storevik. Uheldigvis ble det igjen dømt offside. Likevel tok det ikke mer enn to minutter før kampen var punktert. Nytt høyt press fra MIL og Asgeir Austigard gjorde at han vant ballen på kanten av 16-meteren. Han fikk vendt opp og ble satt “hykkas” på og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å tildele MIL straffespark. Samuel Spørkel fikk æren av å ta straffesparket og gjorde ingen feil. 3-1 til MIL og de tre poengene ble med hjem til Tau. Seieren kunne og burde vært større når 15 år gamle Gustav Stolpe ble lagt i bakken på overtid, men det ble ikke en ny straffe og dermed endte det som sagt 3-1.

Dagens poeng:
3 poeng – Samuel Spørkel
2 poeng – Brage Woie
1 poeng – Arild Eie

Tusen takk til alle som tok turen for å støtte oss. Kjekt å se såpass mange på tribunen og vi setter virkelig pris på at dere kommer! Nå gjelder det virkelig å mobilisere til ny toppkamp og nabooppgjør mot Staal Jørpeland 2 førstkommende mandag klokken 19:00 på Tau Stadion. Hvis Madla 2 var laget som ville være de første til å ta poeng av MIL denne sesongen så kan vi bare tenke oss hvor lystne de er hos Staal Jørpeland for å ta denne skalpen. I tillegg har de en kamp i vår å revansjere. Så vi oppfordrer alle til å møte opp til kamp for å støtte MIL i jakten på opprykk! Gratulerer til spillere og trenere for en flott prestasjon i kveld!