Rosseland borte

Tøff kamp borte mot serietoeren

En ny tøff kamp ventet for A-lag herrer som tok turen til Jæren for å møte Rosseland BK som innehar 2.plassen på tabellen.

Første omgang

Hjemmelaget tok tak fra starten av, mens MIL la seg lavt i banen for å hindre Rosseland rom. Det klarte de bra de første 10 minuttene, selv om Rosseland skapte noen halvsjanser på dødballer hvor de alltid er farlige. Etter 11 minutter fikk de en stor mulighet etter et langt utspill. Ballen ble slått forbi Philip Holstein bakerst, men strålende jobb fra vår kaptein Vegard Aas hindret baklengs.

Rosseland fortsatte å ha mye ball og fikk flere muligheter fra hjørneflagget. Og etter 19 minutter steg Peter Aarrestad Time til værs og headet hjemmelaget fortjent opp i 1-0. Noen minutter etterpå skulle Rosseland gå opp i 2-0. MIL hadde frispark i god posisjon, men hjemmelaget fikk brutt og etter at ballen spratt litt deres vei og sendte Sondre Svalestad Hovland alene gjennom og det stod 2-0. Etter 28 minutter var Svalestad Hovland på plass igjen. Han utnyttet en feil bakerst hos MIL og endte igjen alene med keeper og satte inn 3-0.

Etter 33 minutter fikk vi frispark i god posisjon etter en god kontring hvor Brage Woie var hovedarkitekten. Brage tok selv frisparket som gikk rett i muren, og returen endte over målet til Oscar Gåsland. Like etter fikk Rosseland en god sjanse, men Philip Holstein reddet fint til corner. På overtid av førsteomgang fikk Rosseland en ny corner. Denne gangen ble det slått ut til 16-meteren hvor Einar Tunheim Lye prikket ballen i mål til 4-0 noe som også var resultatet til pause. Uten tvil fortjent til ett meget bra hjemmelag.

Andre omgang

MIL startet andreomgangen bra de første minuttene og fikk satt litt trøkk. Dessverre tok det ikke mer enn fem minutter før Rosseland satte inn sitt femte. Ola Mæland fikk æren av å sette ballen i mål på Rosseland sin første visitt på vår halvdel i andreomgangen. Minutter etter scoringen fikk vi vår største mulighet til nå i kampen når Brage Woie fint spilte gjennom Asgeir Austigard. Asgeir fikk avsluttet, men ballen gikk utenfor stolpen til hjemmelagets keeper.

Vi fortsatte å prøve, men slet med å skape de store sjansene. Rosseland på sin side fortsatte som i førsteomgangen og var livsfarlige i bakrom. Etter 60 minutter kom deres sjette mål for kampen og det var Vetle Johannessen Apneseth som satte ballen i mål. Like etter målet skulle vi endelig få lov til å sette vår første ball i mål. Bato Zenunovic fant Brage Woie som fra distanse satte ballen fint nede i hjørnet. Flott mål av Brage!

Kampen roet seg litt etter scoringene rundt timen og vi så mye bedre ut denne andreomgangen enn det vi gjorde i første. Etter 75 minutter fikk vi to gode muligheter. Ene muligheten stod Asgeir Austigard for når han nesten slo keeper i en duell etter innlegg og like etter var det Vegard Aas som smalt til på vollet med venstre. Ballen ble der reddet til corner. MIL var inne i en god periode og Bato Zenunovic dro seg inn i banen etter 79 minutter, men avslutningen ble blokkert.

Etter 82 minutter hadde Asgeir Austigard gjort sitt for kvelden og vi fikk en ny debutant for MIL A-lag herrer. 16 år gamle Amund Soppeland kom inn helt øverst på topp.

Det endte til slutt 6-1 og med tap for MIL mot ett meget godt og solid Rosseland. Vi var et stykke fra vårt beste i førsteomgangen og slapp hjemmelaget til for mye, men samtidig våknet vi litt etter pause og viste oss fra en bedre side. Det er bra at vi ikke klapper helt sammen, men klarer tidvis å by på problemer mot ett av de gjerrigste lagene i divisjonen. Nå handler det om å få en god treningsuke inn mot neste ukes kamp mot Vardeneset.