VBK hjemme

Knepent tap hjemme mot Vardeneset

Siste hjemmekamp før sommeren ble spilt på fredag kveld mot Vardeneset BK. Gjestene lå på en 4.plass før kampen og det var ventet å bli en tøff kamp!

Første omgang

MIL startet kampen veldig bra og etter tre minutter gikk vi opp i ledelsen på praktfullt vis. Gustav Stople mottok ballen og tok et touch før han smalt ballen til side for keeper til 1-0! Etter scoringen var det bortelaget som tok initiativet med ball og skapte litt trøkk på enkelte dødballer – uten å sette keeper Philip Holstein noe særlig på prøve. Etter 14 minutter fikk vi en god mulighet når Brage Woie brant til fra distanse. Keeper ga retur, men stoppet også forsøket til Asgeir Austigard etterpå.

Vardeneset spiste seg inn i kampen igjen og etter 22 minutter fikk de ballen i mål etter godt spill. Steffen Klemetsen Jakobsen satte ballen i mål bak en sjanseløs Philip Holstein. Etter 28 minutter var Vardeneset frempå igjen og fikk til slutt straffespark. Steffen Klemetsen Jakobsen var sikker fra 11-metersmerket og Vardeneset hadde snudd kampen på seks minutter. Bortelaget ga seg ikke og etter 34 minutter var det Sander Bjørnå som satte ballen i mål på strålende vis til 3-1.

MIL ga seg likevel ikke og etter 39 minutter kom reduseringen til MIL. Brage Woie spilte gjennom Samuel Spørkel som satte ballen i mål til 3-2! Like før pausesignalet gikk fikk vi en ny god mulighet på et langt kast fra Brage Woie. Ballen endte hos Vegard Aas, men avslutningen gikk utenfor målet og det var 2-3 til pause.

Andre omgang

Vi fikk den første store muligheten i andreomgang etter 47 minutter når ett innlegg på bakre stolpe endte opp på hodet til Gustav Stople, men headingen gikk lite til side for mål. Kampen var jevn det første kvarteret og mye av spillet skjedde på midtstreken. Etter 60 spilte minutter tok MIL fullstendig over kampen og trøkket Vardeneset langt bak i banen. Vi var gode med ball og veldig gode i gjenvinningsfasen.

Det ble noen nestenmuligheter i VBK sin 16-meter, men vi slet med å komme til skikkelig klare avslutninger. VBK kjempet og stod i mot godt og hadde også noen kontringsforsøk hvor de slet med å avslutte. Vi fortsatte å ha mye ball og Vardeneset så slitne ut mot slutten. Samtidig stod de godt samlet i forsvar og de store MIL-mulighetene lot vente på seg. På overtid klarte Vardeneset å skape mye stans i spillet og de fikk bruke godt med tid på faste situasjoner. Dermed ebbet det ut med 2-3 og seier til bortelaget.

Det er ufattelig surt å sitte igjen uten poeng i denne kampen. Vardeneset stod godt defensivt i kampen og satte de tre mulighetene de hadde. MIL-guttene jobbet iherdig og var gode i andreomgangen selv om vi slet med å sette Vardenesetkeeper Sander Våga på de store prøvene. Nå gjenstår det en kamp før vi tar sommerpause og det er borte mot Frøyland neste torsdag.