VIL borte

Surt overtidstap borte mot Varhaug

I kveld tok MIL turen til Jæren for å møte en ny tøff motstander, denne gang Varhaug som har ligget i toppen av 4.divisjon de siste sesongene.

Første omgang

MIL startet kampen i høyt press og fikk presset hjemmelaget bakover i banen. Vi fikk også kommet til noen avslutninger, men dessverre ble disse blokkert før de nådde frem til Varhaug sin keeper. Samtidig en positiv åpning sett med MIL-øyne. Etter 10 minutter hadde hjemmelaget tatt mer over og MIL ble presset dypere i banene. Dette ga rom til Narve Bø som fra 18 meter ladet og smalt ballen i tverrlegger. Kampen største sjanse til nå, men det gikk ikke lenge før MIL hadde en som var enda større. Bato Zenunovic ble spilt alene gjennom litt skrått i banen. Dessverre hentet Varhaugkeeper Ruben Dvergsdal frem en god redning.

Varhaug fortsatte å ha mye ball og hadde flere farligheter foran Magnus Mæland, men Magnus tok det som endte innenfor stolpene på mesterlig vis. Etter en litt heseblesende periode med mye Varhaug så kom vi bedre med i kampen og fikk på ny noen gode kontringsmuligheter uten at det resulterte i noen store sjanser.

Etter 33 minutter fikk hjemmelaget til slutt utelling for stort ballinnehav og Eirik Bergli utnyttet en feil bak hos MIL og satte inn 1-0 bak en sjanseløs Magnus Mæland. Kampen fortsatte i samme spor etter scoringen med et hjemmelag som hadde en del ball og et MIL-lag som fikk kontringsmuligheter. Men det stod 1-0 til hjemmelaget til pause.

Andre omgang

Kampen startet roligere enn første og MIL var fullt på høyde fra start av. Vi fikk bedre tid med ball og fikk flere overgangsmuligheter. Etter 60 minutter fikk vi frispark på hjørnet av 16 og Arild Eie slo inn til Vegard Aas som stanget ballen i mål på vakkert vis. Varhaug tok mer over etter scoringen, men slet med å skape muligheter mot ett tett og kompakt MIL-lag. Det var en tett og jevn omgang hvor hjemmelaget hadde flere nestenmuligheter foran MIL, men vi var heller ikke ufarlige på kontringer.

Like før slutt var vi veldig nære på å ta med oss alle poengene når Samuel Mekonnen fikk avslutte fra distanse når keeper var ute av posisjon. Uheldigvis endte avslutningen like utenfor. Med seks minutter tillegg kjempet hjemmelaget iherdig for å presse inn en avgjørende scoring. Fire minutter ut i overtiden fikk de også uttelling for presset. En dødball ble slått inn og Roderick van Iwaarden fikk headet ballen i mål til 2-1 til hjemmelaget som også ble sluttresultatet.