DSC01405

For en avslutning på sesongen!

Siste kamp for sesongen og 2.plasslaget Vaulen kom til Tau for å gi oss kamp om poengene. En jubelsesong av dimensjoner kunne bli kronet med seier 22 av 22, men et sterkt Vaulenlag var klare for å bli det første laget som tok poeng fra oss denne sesongen.

Første omgang

Kampen startet med utdeling av pokaler til Brage Woie, Steffen Helgeland og Svein Gunnar Vastveit. Brage og Steffen fikk pokal for å ha rundet 100 kamper denne sesongen, mens Svein Gunnar fikk for å ha rundet hele 250 kamper. Hallgeir Storevik fikk også blomster for at han gir seg etter sesongen. Vaulen skal ha stor kudos for å gjengjelde Oldboysen fra onsdag, og stod æresvakt for MIL-guttene når de gikk ut på banen. Kampen startet med et lite MIL-overtak, og vi satte inn 1-0 etter 12 minutter. En corner fra venstre gikk helt over til Adrian Kallesten som slo ballen inn i feltet igjen. Han fant Asgeir Austigard som igjen fant Brage Woie som headet ballen i mål til vill jubel!

Etter scoringen tok Vaulen litt mer over kampen og hadde flere muligheter til å kontre. Vetle Birkedal hos gjestene var toneangivende, men strålende forsvarsspill gjorde at vi holdt nullen. Midtveis i omgangen fikk var Asgeir Austigard på farten igjen. Han assisterte det første målet, men fikk æren av å kjempe inn 2-0! 31 minutter ut i kampen var Vaulen veldig nære på å få inn reduseringsmål. Et innlegg fra Even Kvame endte i tverrleggeren bak Philip Holstein, men vi slapp med skrekken.

34 minutter ut i kampen skulle 3-0 komme. Et fantastisk gjennomspill fra Brage Woie fant Jørgen Sandvik som satte ballen flott i mål. MIL var effektive og solide. Etter 40 minutter var Vaulen alene gjennom og Vetle Birkedal gikk ned i duell med Philip Holstein. Korrekt straffespark som nevnte Birkedal tok. Philip reddet returen flott, men dessverre var Birkedal også først på returen og 1-3 var et faktum. Det gikk likevel ikke lang tid før det kom en ny MIL-scoring. Samuel Mekonnen dro seg inn i banen og like utenfor 16 smalt han ballen i mål til 4-1! Det stod 4-1 til pause. En meget solid omgang av MIL-guttene!

Andre omgang

To minutter ut i andreomgang var vi særdeles nære på å sette 5-1. Jarand Veland ble fint spilt fri og slo et godt innlegg. MIL-spillerne stod i kø, men ingen fikk avsluttet og ballen gikk forbi alle. Det gikk ikke mer enn to minutter før målet likevel skulle komme. Et innlegg fra venstre endte til slutt opp hos Jørgen Sandvik som smalt ballen i mål foran over 200 tilskuere på Tau Stadion. Like etter hadde vi en ny stor mulighet, men avslutningen til Asgeir Austigard gikk i nettveggen. 12 minutter ut i kampen fikk vi ballen i nettet igjen, men Asgeir Austigard sin scoring ble annulert for offside, noe som kunne se tvilsomt ut.

Vi fortsatte å trøkke på og MIL-guttene var virkelig bra i starten av andreomgangen. Presspill og gjenvinningen var veldig bra og i tillegg var vi flinke til å stresse bortelaget. Adrian Kallesten traff godt med venstrefoten etter 65 spilte minutter, men en Vaulenspiller fikk hodet på ballen og gitt til corner. Etter dette tok MIL litt foten av gasspedalen, men vi hadde fortsatt full kontroll på kampen. 79 minutter ut i kampen steg Brage Woie frem og fastsatte sluttresultatet til solide 6-1. En fantastisk gjennomført hjemmekamp og en perfekt avslutning på sesongen av MIL-guttene som går gjennom sesongen UTEN et eneste poengtap! Det er en enorm prestasjon, og vi er mektig imponert over hva gjengen har fått til!

I morgen samles guttene til storstilt bankett på Lilland Hotell.