IMG_3440

18 av 18, og FOLKEFEST på Tau Stadion!

Et sterkt Staal Jørpeland 2-lag tok turen til Tau mandag kveld og var klare for å være det første laget som tok poeng fra MIL A-lag dette året. Det var ventet mye folk og god stemning, og et tent MIL-lag. Kjekt at også Stavanger Aftenblad var på plass for å ta del i begivenheten, og det sendte live fra kampen.

Første omgang

Etter en jevn åpning var det MIL som fikk den første muligheten når vi fikk tildelt hjørnespark etter fem minutter. Et godt slått hjørnespark fant Brage Woie, men han fikk ikke skikkelig klem på headingen og Magnus Mæland bakerst hos Staal fikk greit kontroll. Staal fikk frispark fra distanse like etter, men Philip Holstein hadde få problemer med å holde ballen borte fra mål på frisparket til Jonas Antonio Halsne. MIL var nære på etter 16 minutter etter at Asgeir Austigard fikk avsluttet inne i 16, men en blokkering i siste liten hindret mål til MIL. På overgangen like etter så fikk Reino Rantasalo muligheten, men avslutningen ble slått til corner av Philip Holstein. Corneren fikk MIL klarert.

Staal fikk en ny god mulighet etter 25 spilte minutter. Cairo Lima dro seg inn i banen og fikk avslutte med venstrefoten. Et godt skudd som Philip gjorde en god redning uten å gi retur. Det var en skikkelig stillingskrig mot slutten av omgangen og mye dueller sentralt i banen. Tre greie gule kort ble delt ut til Kristoffer Ramsland, Samuel Spørkel og Steffen Helgeland og det var MIL som fikk den største sjansen i omgangen like før dommeren blåste. Brage Woie kom alene med Magnus Mæland, men en fantastisk redning fra Magnus førte til at vi gikk til pause med 0-0.

Andre omgang

MIL tok direkte kommandoen etter pause og etablerte et bra trykk på bortelaget. Flere ganger fikk vi etablert spill inn på Staal sin banehalvdel, men slet med å skape muligheter. Men 10 minutter ut i omgangen skulle målet komme. Samuel Spørkel kom seg fri på høyresiden og la inn til Brage Woie som steg til værs og stanget MIL i ledelsen foran 610 elleville tilskuere! MIL la seg lavere og Staal hadde mer ball. De fikk noen nestenmuligheter, men Philip Holstein var god bakerst hos MIL.

Midtveis i omgangen var det mye stans i spillet og flere gule kort utdelt til begge lag. 15 minutter før slutt skulle det spillemessige overtaket til Staal gi uttelling og Reino Rantasalo dro seg inn i banen og fikk til et hardt slutt som Philip Holstein fikk en hånd på. På returen dukket en gammel kjenning i Lars Edvard Danielsen opp og fikk satt returen opp i nettaket til 1-1. Vi var nære på å presse inn en corner like etter, men Magnus Mæland bakerst hos Staal fikk til slutt kontroll. Fem minutter før slutt fikk vi på ny en corner. Igjen var det Brage Woie som steg til værs, men headingen gikk ned i bakken og lite over målet. Like før full tid hadde Samuel Mekonnen og Samuel Spørkel gode muligheter til å sende oss i ledelsen, men målet skulle komme! Når klokken tikket 90 minutter fikk vi corner som Samuel Mekonnen gikk ut for å ta. Han slo et presist innlegg som dagens kaptein Steffen Helgeland raget høyt på. Han headet ballen i mål til full barnestorming og ekstrem glede blant de fleste som tok turen til Tau Stadion!

Etter scoringen fikk MIL kontroll på ballen og Staal fikk aldri noen muligheter og nesten tre minutter på overtid blåste dagens MEGET gode dommer Jackson Bizinde at nok var nok og Tau Stadion ble stormet av jublende MIL-supportere. En fantastisk ramme, og en fantastisk kamp førte til at MIL tok sin 18 av 18 mulige seier!