VBK hjemme

20 av 20!

Mandag kveld var det ny seriekamp for A-lag herrer. Denne gangen var det Vardeneset BK 2 som skulle revansjere 6-1 tapet på hjemmebane i vår. De stilte meget sterkt og var veldig klare til å være det første laget som skulle slå MIL i år.

Første omgang

MIL var tydeligvis tente fra start og tok kommandoen i kampen. Allerede etter fire minutter fikk vi en stor mulighet når Arild Eie prøvde seg fra distanse. Han traff godt og via keeper smalt ballen i stolpen. Ikke lenge etter fikk vi tre cornere på rappen hvor vi skapte gode mulighet på samtlige, men bortelaget stod bra unna og det stod 0-0. Vi fortsatte å sette trykket og hadde skaffet hele åtte cornere de første 15 minuttene, men uten at det hadde resultert i scoring.

Etter 18 minutter prøvde Brage Woie seg på en frekkis fra distanse, men Sander Våga bakerst hos VBK fikk akkurat slått ballen over og til ny corner. 26 minutter ut i omgangen fikk vi en gedigen dobbeltsjanse ved Jørgen Sandvik. Uheldigvis for vår del så gjorde Sander Våga to fantastiske redninger. Kun minutter etterpå hadde VBK sin første store målsjanse, men på mirakuløst vis gikk avslutningen fra Aksel Innvær over målet. Etter sjansen ble bortelaget mer med i kampen og hadde flere nestenmuligheter etter at MIL hadde kjørt den første halvdelen av omgangen. Etter 39 minutter skulle vi endelig få uttelling og på nydelig vis. Brage Woie presset keeper som ikke fikk til en skikkelig klarering. Den snappet Steffen Helgeland som slo til Jørgen Sandvik som lekkert dro seg fri og smalt ballen i mål bak en sjanseløs keeper. Dermed stod det 1-0 til pause etter en fartsfylt omgang med to gode fotballag.

Andre omgang

Andreomgangen startet litt som førsteomgangen sluttet med en stillingskrig. Vardeneset hadde noen cornere innledningsvis, men vi sto disse greit av. Bortelaget var godt med i omgangen, men 15 minutter ut i andreomgang fikk vi en veldig god mulighet med Samuel Mekonnen som ble spilt gjennom av Samuel Spørkel. Dessverre gikk avslutningen like utenfor. En liten forvarsel på hva som lå i emning. For kun minuttet etterpå hadde vi en god gjenvinning høyt i banen. Jørgen Sandvik fikk ballen utenfor 16 og sendte en stikker til Samuel Spørkel som gjorde en god jobb og satte ballen i mål nede ved stolperoten til 2-0!

Kampen fortsatte i samme sporet og mye av spillet foregikk på midtbanen med to duellsterke lag. MIL tok litt foten av gasspedalen og la seg litt lavere for å få kontroll på kampen. Vardeneset hadde en farlighet 10 minutter før slutt, men Hans Bjåstad ryddet fint opp. Etter dette fikk vi god kontroll på kampen og dro 2-0 ledelsen i havn etter en solid prestasjon. Dermed står vi med solide 20 seiere av 20 mulige som eneste lag i Norge. Nærmeste er Kopervik 2 som står med 16 av 16.