MIL - FIF

Avansement i Rogalandscupen!

I kveld var det duket for et historisk lokaloppgjør når Fiskå A-lag tok turen til Tau for å møte MIL A-lag herrer i Rogalandscupen. Det var knyttet stor spenning til kampen og mange spente spillere og publikum møtte opp for å se hvem som tok seg videre i cupen!

Første omgang

I Rogalandscupen er det slik at divisjonsforskjellen skal utjevnes med straffespark i forkant og med tanke på at Fiskå er to divisjoner under MIL så fikk de to straffespark før kampen. André Tungland var første mann ut for Fiskå. Han gjorde ingen feil fra krittmerket og Fiskå tok ledelsen 1-0. Neste mann ut var tidligere MIL-spiller Andreas Helland. Straffen hans var også av den utagbare sorten og det stod 2-0 før kampen var satt i gang.

Fire minutter ut i kampen var MIL veldig nære en redusering når Sigurd Kleven fikk avslutte inne i 16-meteren. Uheldigvis snek avslutningen seg via tverrleggeren og over mål. MIL fortsatte å trykke Fiskå bakover i banen og en meget opplagt kaptein for dagen, Brage Woie var flink til å finne medspillere på løp i bakrom. Avslutningene satt ikke helt, men det som forventet var det MIL som styrte kampen med ball. Etter 11 minutter fikk Gustav Stople frispark i god posisjon fra 17 meter. Brage Woie stilte seg opp og smalt ballen i keeperhjørnet og 1-2 var et faktum. MIL fortsatte å trøkke til og midtveis i førsteomgangen kom også 2-2. Denne gangen var det bytte på målgivende og mål. En flott ball fra Brage Woie fant Gustav Stople som steg til værs og headet inn 2-2 på mesterlig vis. Lagene var like langt.

30 minutter ut i omgangen skulle MIL også ta ledelsen. Frispark fra Arild Eie fant Brage Woie som igjen fant Samuel Spørkel som satte ballen i mål før han kysset MIL-emblemet foran over 200 tilskuere på Tau Stadion! Brage var nære på å score enda et mål når han fekk vendt opp på 18 meter etter 35 minutter, men en strålende redning fra keeper Tore Haukelid hindret scoring. Etter 41 minutter kom Fiskå på en sjelden kontring og fikk satt fart fremover. De dro seg fri inne i 16, men det som så ut som en meget god takling fra Samuel Spørkel ble belønnet med straffespark. Andreas Helland gjorde som han hadde gjort tidligere og satte inn 3-3. Magnus Mæland var etter ballen, men den snek seg inn bak stolpen. Dermed stod det 3-3 til pause i en målrik førsteomgang!

Andre omgang

Ett planlagt bytte for MIL i pausen hvor Jarand Veland erstattet Arild Eie. Vi fortsatte å ha ball fra start av i omgangen og trykket Fiskå bak i banen. Samtidig var de gule flinke til å forhindre de store målsjansene i mot i innledningen. 13 minutter ut i omgangen vippet Gustav Stople ballen i mål etter et bakromsløp, men målet ble annullert for offside – noe som så riktig ut. Etter 58 minutter skulle MIL endelig få uttelling for ballinnehavet. Gustav Stople plukket opp en retur på hjørnet av 16-meteren og dro seg fri fra sin motstpiller før han fyrte ballen opp i nærmeste kryss. En strålende scoring i en strålende kamp av 15-åringen! Like etter scoringen kunne og burde samme mann fått straffespark, men det endte med utspill fra Fiskå sin keeper.

Gustav måtte likevel ikke vente lenge før hattricket hans var et faktum også denne gangen et flott MIL-mål. Samuel Spørkel kom seg strålende fri på høyrekanten og fant Brage Woie som igjen sentret til Gustav som satte inn sitt tredje mål og MIL sitt femte. Gustav kunne fort ha fått sitt fjerde når han skaffet straffe etter 75 minutter, men desverre gikk straffeforsøket hans over mål. Like etter kom 6-3 scoringen når evigunge Svein Gunnar Vastveit kom seg fri på høyrekanten. Han fant Adrian Kallesten som limte ballen ned ved stolperoten.

Kjenning Erik Steinsland entret banen for Fiskå de siste minuttene og gjorde sine saker bra og klarte å skape litt for Fiskå. Han var selv nære på å score, men avslutningen snek utenfor stolpen. Det siste som skjedde var at Gustav Stople spilte gjennom Samuel Dereje Mekonnen som gjorde alt selv. Avslutningen smalt i stolpen og gikk i en Fiskåspiller i mål til 7-3. Strålende forarbeid av Samuel i forkant.

Dermed avanserer MIL i Rogalandscupen og er klare for runde 2 som spilles i mars. Vi takker Fiskå for kampen og takk for bidraget til en ny publikumsfest på Tau. Det var godt over 200 tilskuere på plass og vi er veldig takknemlige for hver og en som kom! Nå ser vi frem mot neste treningskamp som er allerede på fredag. Da kommer det solide 3.divisjonslaget Vidar til Tau for kamp. Kampen har avspark klokken 18:00. Vel møtt!