Vaulen borte

Brage Woie den store helten for MIL!

Det var duket for toppoppgjør på Kabal-banen når vi tok turen for å møte 3.plasslaget Vaulen.

Første omgang

I vakkert sommervær tok vi turen til Stavanger for å møte Vaulen. Et lag vi ikke hadde slått på bortebane i seriesammenheng siden 1989 i følge eminente Jostein Jensen bak vaulen.com. Kampen startet med tøffe dueller og mye spill rundt midtbanen. Hjemmelaget Vaulen skulle på ingen måte la MIL fortsette tendensen og stå ubeseiret etter denne kampen. De hadde noen farlige dødballer tidlig og var tydeligvis motiverte. Samtidig hadde vi også en meget god mulighet innledningsvis etter at Ivar Øidvin var skrått i banen og fant Samuel Spørkel foran mål. Uheldigvis gikk skuddet over mål.

På en corner 10 minutter senere var vi igjen nære på, men Aleksander Gundersen hos Vaulen fikk klarert på strek. Vaulen fortsatte å være veldig bra med og skaffet også flere dødballer. De skulle også få uttelling like før pause ved Arne Amar Kotlica. En god kontring hvor Vegard Natland fant Kotlica som sendte Vaulen til pause på 1-0.

Andre omgang

Lagene gikk til pause i det som hadde vært en jevn batalje hvor vi hadde to store og gode muligheter, men hvor hjemmelaget Vaulen hadde stått godt i mot. Også fint å se en kampleder som Preben Hellvik som legger listen høyt, men rettferdig. Både MIL og Vaulen var uforandret når andreomgangen ble satt i gang. Vaulen startet omgangen bra og vi slet med å komme oss til klare muligheter. Hjemmelaget skapte heller ikke de store sjansene og mye av spillet var mellom de to 16-meterne. Etter 70 spilte minutter åpnet kampen seg mer opp og dagens gode kampleder fikk flere tøffe avgjørelser som måtte vurderes. Først gikk Nilsen Surdal i bakken inne i 16, men dommeren vinket spillet videre. En situasjon hvor vi nok var heldige.

Noen minutter etterpå var det en tøff duell på midtbanen som førte til at vi fikk kontringsrom. Ballen ender til slutt opp hos Brage Woie som hamrer utligningen i mål. Etter scoringen var det mye rom å spore over alt på banen og det var tydelig at begge lag la mye i denne kampen. Vaulen fikk sine sjanser, men Steffen Helgeland var dyktig når han reddet oss på strek. Like etter fikk vi en stor mulighet når Asgeir Austigard ble spilt gjennom. Dessverre ble han hindret av en solid redning fra Jack Aguera. Inn i overtiden fikk Samuel Spørkel et frispark nesten nede ved cornerflagget. Arild Eie gikk ut for å ta det og slo et strålende innlegg rett på pannen til Brage Woie. Han headet ballen i mål og alle de tilreisende fra Strandalandet var i ekstase. To scoringer fra Brage Woie hadde snudd kampen og noen minutter senere blåste dommeren av kampen.

Dermed tar MIL ferie på tabelltoppen med solide 11 seiere av 11 mulige. Det å vippe denne kampen i vårt favør var sterkt og vi viser stor moral. Vi er også heldige i enkelte vippesituasjoner men guttene jobber utrettelig kampen gjennom. Det var en voksen fotballkamp med mye dueller og bra trøkk.

Dagens poeng:
3 poeng – Steffen Helgeland
2 poeng – Jørgen Sandvik
1 poeng – Brage Woie

Takk til alle som tok turen for å støtte oss. Og ikke minst takk til spillerne som har gjort en fantastisk vårsesong. Nå fortjener dere virkelig en ferie før vi lader batteriene inn mot høstsesongen. Takk for kampen også til Vaulen. Fine folk og stort sett god stemning, selv om de følte de burde fått med seg noe her.