Kvitsøy borte

Før kampen: Kvitsøy IL

Førstkommende søndag tar MIL A-lag Herrer turen ut i havgapet for å måle krefter med Kvitsøy på deres nye kunstgressbane. Vi ser virkelig frem til turen og gleder oss til kamp. Her kommer noen ord om søndagens kamp.

Hjemmelaget Kvitsøy

Imponerende nok er Kvitsøy inne i sin tredje sesong i 5.divisjon etter opprykket i 2018. Kvitsøy er landets minste kommune og det bor 523 personer der. Da er det imponerende at de holder stand i 5.divisjon. I tillegg har de gjennom det siste året fått lagt kunstgress og også fått på plass en enkel løpebane som krever løpere med god retningsforandring hvis man skal opprettholde tempo. Så langt denne sesongen har det blitt 10 poeng på 15 kamper for søndagens hjemmelag. Syv av disse ti poengene er kommet på lagets hjemmebane. Det er på hjemmebane de beste prestasjonene har vært og de slipper også inn betydelig mindre mål her, enn på bortebane.

På Tau tidligere i vår endte det til slutt 8-1 til de grønne og hvite. To scoringer hver av Jørgen Sandvik og Brage Woie, i tillegg til mål fra Jarand Veland, Adrian Kallesten, Svein Gunnar Vastveit og Samuel Spørkel gjorde at vi puttet hele åtte mål bak Arne Ydstebø i Kvitsøymålet. Nikolai Bjerklund scoret Kvitsøy sitt trøstemål. Selv om vi hadde god kontroll i hjemmekampen så var det imponerende å se den innsatsen som Kvitsøy la ned. De ga aldri opp og lå lavt for å hindre flere baklengs. Midtstopper og kaptein Glenn Ivan Pedersen kjempet heroisk denne kampen og hindre flere baklengs. Likevel må Kvitsøy klare seg uten Pedersen, ettersom han meldte overgang til Randaberg foran høstsesongen.

Vi skal en del år tilbake i tid siden vi var på Kvitsøy for å spille kamp med A-laget, men vi var i samme divisjon i fjor. På grunn av at det bare var halv sesong så spilte vi oppgjøret på Tau Stadion og vant til slutt solide 11-0.

Bortelaget MIL

MIL vant 3-1 i forrige kamp hjemme mot Randaberg 2. En kamp hvor vi tidvis var bra, men hvor vi varierte mer enn det som vi har sett tidligere denne sesongen. Samtidig putter vi fine mål og har god kontroll på det bortelaget prøvde seg på. 14 seiere av 14 mulige er utrolig imponerende og vi har neppe opplevd lignende tall i MIL tidligere. Trenerteamet har gjort en solid jobb og det rapporteres om godt nivå på trening. Flere og flere av ungguttene har også begynt å melde seg på så det ser virkelig bra ut.

Per nå leder vi tabellen med fem poeng ned til Vaulen som har vunnet samtlige kamper etter at de tapte mot MIL i siste kamp før ferien. Vi har to kamper mindre spilt og kan dra fra igjen med seier på søndag. Vi stiller en god tropp til kampen og vil gjøre det vi kan for å reise hjem med tre nye poeng og en ny god opplevelse. Det har det vært mange av denne sesongen, men vi vet at de ikke kommer av seg selv!

Hvis du ikke har bedre ting å gjøre en søndag så tar du turen for å støtte MIL-guttene til kamp på Kvitsøy Stadion klokken 13:00. Ved å starte å ro nå så rekker du nok kampstart!

Heia MIL!

Våganes hjemme

Før kampen: Våganes FK

Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Sunde borte

Før kampen: Sunde IL