Sola borte

Før kampen: Sola FK

Vi står ovenfor en virkelig tøff oppgave når vi i morgen tar turen til Sola for å møte serielederen i divisjonen.

Hjemmelaget Sola

Det er jevnt i toppen av 4.divisjon avdeling 01, men per nå er det Sola som leder tabellen med 44 poeng på 17 kamper. Plassen bak ligger Varhaug med 42 poeng på like mange kamper, mens Rosseland innehar 3.plassen med 39 poeng og èn kamp mindre spilt. Det rigges altså til spenning mot slutten av sesongen, og MIL er første hinder ut for Sola. Vi var særdeles nære på å ta skalpen til Sola i vårens oppgjør, men vi tapte til slutt 3-2. Vi ledet tidlig 2-0 etter scoring av Gustav Stople og Arild Eie, men scoring like før og like etter pause ga balanse i regnskapet. Etter 63 minutter kom den siste scoringen og bortelaget tok med seg tre viktige poeng.

Solatrener Øyvind Helle Meling rår over en solid tropp som er en god miks av rutine og ungt pågangsmot. Foran siste dag på deadline-day så signerte de også Jasmin Bogdanovic på proffkontrakt. Flere kjenner nok kanskje Jasmin igjen fra nedrykksesongen til Staal Jørpeland i fjor, og han har mye erfaring fra både OBOS-liga og 2.divisjon og blir en virkelig forsterkning for Sola i jakten på opprykk. Tobias Vik Åsbø er lagets, og seriens toppscorer med solide 23 mål på 17 kamper. Det er solide tall, og de tre øverste på toppscorerlisten hører alle til Sola. Simen Berntsen (16 mål) og Martin Mossmann (15 mål) innehar de to andre plassene.

Sola har tilsammen scoret 93 mål på sine 17 første kamper og er virkelig et lag som scorer mye mål. Sammen med Varhaug og Rosseland er de også de lagene som slipper til færrest mål, med sine 12. Forrige kamp endte med suverene 13(!)-0 borte mot Hundvåg! Her gjelder det å være påskrudd fra start.

 

Bortelaget MIL

MIL-guttene kommer fra en solid 4-1 seier hjemme mot Randaberg, en seier hvor vi var virkelig bra og fortjente de tre poengene. Det var også en viktig seier med tanke på bunnstriden og avstanden ned til de tre lagene bak oss på tabellen. Nå når SIF slo Brusand så er det to poeng opp til nærmeste lag som er EIK 2 og tre poeng opp til Stavanger IF. To lag som vi møter i løpet av høsten.

Som vi har vært inne på tidligere så fikk vi en aktiv deadlineday-dag hvor Brage Woie tok turen til Staal, men hvor vi fikk hentet inn erstatteren på direkten i Jonatan Halsne. Jonatan har slitt med sykdom – så det spørs om han er klar til denne kampen, men vi gleder oss til å se han i aksjon. Det vi vet er at vi kommer til å stille et slagkraftig lag i morgen i det som kanskje blir den tøffeste kampen så langt denne sesongen. Samtidig vet vi at det er god kvalitet i troppen vår og vi har vært nære på poeng både hjemme mot Sola og borte mot Varhaug, så her er det muligheter!

Ta gjerne turen ut til SR-Bank Mini Arena for kampen i morgen. Den har avspark klokken 18:00!

Heia MIL!

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!