Staal 2 hjemme

Før kampen: Staal Jørpeland 2

På mandag er det duket for lokaloppgjør når Staal Jørpeland 2 tar den korte turen til Tau. I forkant av sesongen var det knyttet stor spenning til hvem som skulle ta opprykksplassen av MIL og Staal Jørpeland 2, en plass som MIL har tatt og gjort til sin egen. Likevel er det ikke helt gjort enda og vi mangler fem poeng før alt er sikkert. Det er uansett knyttet stor spenning til oppgjøret, og vi vet at det er en gjeng på Jørpeland som ikke ønsker at MIL ska gå gjennom sesongen uten poengtap. I tillegg er det ekstremt kjekt at det blir TV-kamp som sendes hos Stavanger Aftenblad! Så hvis du er forhindret å komme, så kan du se den der.

Bortelaget Staal Jørpeland 2

Det er Marcin Wodka som er trener hos Staal Jørpeland 2. De fikk en veldig god start på sesongen med tre seiere på de tre første kampene, men tapte borte mot Vaulen i fjerde runde. Etter dette ventet to nye trepoengere før MIL slo laget på Jørpeland Stadion foran 500 tilskuere. Staal startet riktignok kampen best og tok ledelsen, men MIL snudde etter scoringer av Steffen Helgeland, Arild Eie og Asgeir Austigard. Toppscorer i divisjonen Reino Rantasalo reduserte like før slutt, men sluttresultatet ble 3-2 til MIL. Det ble to trepoengere etter tapet her, blant annet solide 19-1 hjemme mot Tjensvoll. En kamp hvor tidligere MIL-spiller Lars Edvard Danielsen scoret 11(!) mål på de 75 minuttene han spilte.

I siste kampen før ferien endte det uavgjort for Staal 2 sin del hjemme mot Madla 2, og etter ferien står de med tre seiere og et tap hjemme mot Vaulen. To av deres kamper har blitt utsatt, derfor har de to mindre spilt enn oss. Det er forskjell på lagene som har blitt stilt før sommeren og etter sommeren og det var større bidrag fra A-troppen på våren. Likevel forventer vi et meget sterkt lag på Tau, og vi ser frem til kampen. Unggutten Reino Rantasalo er suveren toppscorer i avdelingen og har hele 22 mål på 13 kamper. Imponerende tall fra 18-åringen som garantert vil være en stor trussel også på mandag. Lars Edvard Danielsen ligger på tredjeplass på toppscorerlisten med 18 mål på syv kamper og har egentlig gitt seg etter sommeren. Likevel vet vi at det jobbes hardt med å få med Lars Edvard på mandag, og hvis han er med så er han en kar å se opp for.

A-laget til Staal har slitt i bunnen av 2.divisjon denne sesongen og det ser vanskelig ut å beholde plassen. Med seks poeng opp til sikker plass og syv kamper igjen skal det holde hardt, men samtidig er ikke ting avgjort enda. De har kamp med A-laget førstkommende lørdag mot Kvik Halden og har en tilnærmet skadefri tropp. De fleste på benken vil nok bli involvert i mandagens kamp, og vi håper på en tett og jevn kamp som til slutt vipper i MIL sin favør. Slik som vårens oppgjør.

 

Siste fem kamper mellom lagene

06.06.2022 – 5.divisjon avdeling 3: Staal Jørpeland 2 – MIL 2-3
Mål: 1-0, Preben Løvås. 1-1, Steffen Helgeland. 1-2, Arild Eie. 1-3, Asgeir Austigard. 2-3, Reino Rantasalo. 

22.09.2016 – 4.divisjon avdeling 2: MIL – Staal Jørpeland 2 1-1
Mål: 0-1, Steffen Bjørheim. 1-1, Eirik Jøssang.

23.05.2016 – 4.divisjon avdeling 2: Staal Jørpeland 2 – MIL 0-7 
Mål: 0-1, Adrian Kallesten. 0-2, Asgeir Austigard. 0-3, Vegard Aas. 0-4, Vegard Aas. 0-5, Kjell Harald Dalehaug. 0-6, Henning Tjøstheim. 0-7, Eirik Jøssang. 

25.08.2014 – 4.divisjon avdeling 2: MIL – Staal Jørpeland 2 5-1 
Mål: 1-0, Jørgen Helland. 2-0, Svein Gunnar Vastveit. 3-0, Henning Tjøstheim. 4-0, Kjell Harald Dalehaug. 4-1, Arild Eie. 5-1, selvmål. 

21.08.2014 – 4.divisjon avdeling 2: Staal Jørpeland 2 – MIL 2-4
Mål: 0-1, Henning Tjøstheim. 0-2, Alexander Aukland Schmidt. 1-2, Eirik Jøssang. 2-2, Eirik Jøssang. 2-3, Markus Gjerde. 2-4, Daniel Høllesli. 

 

Hjemmelaget MIL

MIL kommer fra en sterk seier borte mot Madla 2 på tirsdag. Det ble til slutt 3-1 etter to scoringer fra Samuel Spørkel, og en scoring fra Brage Woie. Det å gå fra å slå Finnøy 11-0 på hjemmebane og å møte et såpass tøft lag som Madla 2 er en vanskelig oppgave som MIL-guttene klarte med bravur. Samtidig har det nok vært godt å få en god gjennomkjøring før vi møter Staal Jørpeland 2 på mandag. Det blir en spesiell kamp for flere involverte og det er spillere i begge leire som har vært i begge klubber. Det setter en ekstra spiss på oppgjøret og er nok også derfor at Stavanger Aftenblad har valgt å sende denne kampen. Samtidig er det også god tone mellom lagene i forkant og i etterkant, men veldig kjekt at vi får disse oppgjørene mot hverandre. Det setter nok både spillere, trenere og ikke minst tilskuere pris på.

Vi har til nå hatt en eventyrsesong og troner øverst på tabellen med 11 poeng ned til andreplassen Vaulen. Samtidig tar vi absolutt ingenting på forskudd og tar en kamp av gangen. Det har laget vært gode på denne sesongen og det har vært imponerende å se det innsatsen som de legger ned. Det er også veldig kjekt å se at tenåringene Philip Holstein, Lars Gjeteskjær, Samuel Dereje Mekonnen, Jonas Fiskå Rypestøl, William Bjørheim Hansen og Gustav Stople blir belønnet for hardt arbeid. I tillegg vet vi jo også at vi har Jonatan Halsne i bakhånd som desverre har slitt med skader i sommer. Sammen med en sammensveiset gruppe så har disse en god utviklingsarena til å bli bedre.

Det blir gøy med hjemmekamp igjen, og det blir gøy med lokaloppgjør! Kampen har avspark på Tau Stadion klokken 19:00, og hvis du ikke får sett den så kan du se den på www.aftenbladet.no. Der kan du selvsagt også se kampen i opptak etterpå. Vi lover god stemning, godt trøkk og åpen kiosk med godt utvalg! Ta med deg en venn, og kom gjerne tidlig – for vi forventer en full tribune en god stund før kampstart.

 

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!