Etter Sunde

Helland sikret poeng langt inn i overtiden

Torsdag kveld reiste MIL A-lag herrer til Kvernavigå for å kjempe om poeng i 5.divisjon avdeling 03. En tøff kamp ventet mot et lag som ikke hadde avgitt poeng på hjemmebane så langt denne sesongen.

Første omgang

Kampen startet på verst tenkelig vis for MIL sin del. Før minuttet var spilt ble det slått opp en lang ball i bakrom. Vi feilberegnet i den lave kveldssolen og Håvard Brynie banken ballen i mål til stor entusiasme på Sunde. Spillet bølget frem og tilbake etter scoringen og det var mye balltap hos begge lag. Etter 16 minutter skulle MIL få inn utligningen når en lang ball ble spilt opp i bakrom til Jørgen Sandvik. Alene med keeper gjorde han ingen feil og vi var like langt på Kvernabéu. MIL hadde jobbet seg godt inn i kampen og tok styringen etter scoringen, men Sunde viste seg livsfarlige på kontringer. At de ikke tok ledelsen på en gigantsjanse ved Håvard Brynie og Daniel Myklebust kan vi takke tverrlegger før.

Sunde skulle likevel få sin scoring og etter 28 minutter satte nevnte Myklebust ballen i mål etter innlegg fra venstre. Ett innlegg vi nok burde kunne ha avverget, men Sunde kom med mye folk som vi slet med å ta ut. Resten av omgangen var jevn og vi slet med å skape muligheter selv om vi hadde mye ball. Det var en skuffet gjeng som gikk i garderoben, men som var revansjesugne i andreomgangen.

Andre omgang

Vi startet andreomgangen bra og etablerte trykk på Sunde. Likevel var det hjemmelaget som igjen skulle kontre oss i senk. Ballen endte til slutt hos Håvard Brynie som smalt ballen i mål via tverrlegger og ned til 3-1 og en tøff motbakke ventet for MIL. Vi fortsatte trykket og hadde flere muligheter alene med keeper, men hvor vi ikke var nøyaktige nok i avslutningsøyeblikket. Men etter 72 minutter kom reduseringsmålet. Arild Eie fikk frispark i god posisjon og bøyet ballen over muren og i nærmeste. En fantastisk scoring av dagens MIL-kaptein.

Nå hadde MIL momentum og trykket på for utligningen, men hjemmelaget stod godt unna og brukte det de kunne av tjuvtriks for å hindre en MIL-scoring. Det var mye avbrudd i spillet og masse bytter hos hjemmelaget, men MIL-guttene skal ha honnør for å holde ro i mange varme situasjoner. Like før vi hadde spilt 90 minutter hadde vi sendt opp det meste av folk. Dette ga Sunde en gigantisk kontringsmulighet, men heldigvis gikk avslutningen til Simen Soma Hjelle til side for mål.

Det ble lagt til hele ni minutter i andreomgang og seks minutter på overtid kom endelig målet vi hadde ventet på. Andreas Helland fikk ballen skrått inne i 16-meteren og nølte ikke da han trykket ballen i mål nede ved motsatt stolperot til enorm jubel. Vi presset på for seiersmålet og fikk en meget god frisparkmulighet på overtid av overtiden, men dessverre så ble denne reddet og det endte 3-3 i en rotete fotballkamp.

I går kan vi alt i alt være fornøyde med at vi får med oss det ene poenget, selv om vi føler at vi aldri helt kom opp på vårt beste. Men når Sunde leder langt inn i overtiden og vi kommer tilbake – så kan vi ikke klage. Det var en meget oppstykket kamp med mye stopp i spillet og et hjemmelag som gikk ganske slitne utover kampen.

Nå gjenstår det en kamp før ferien. Hjemme mot Våganes neste fredag klokken 19:00. Møt opp for å støtte MIL-guttene der!

Kampfakta:

Sunde – MIL 3-3 (2-1)

5. divisjon avdeling 03, 11. serierunde – Kiwi Kvernabéu

Dommer: Terje Olsen (Viking FK)
Tilskuere: 3o stk.
Mål: 1-0 Håvard Brynie (1.), 1-1 Jørgen Sandvik (16.), 2-1 Daniel Myklebust (28.), 3-1 Håvard Brynie (60.), 3-2 Arild Eie (72.), 3-3 Andreas Helland (96.)
MIL: Tore Haukelid – Andreas Helland, Isak Mannes Lillesund (Markus Gjerde 60.), Ola Kvindesland, Jarand Veland – Stian Sveum Søren (Robert Holta 80.), Jørgen Sandvik, Leó Bouchentouf, Simen Løge, Arild Eie – Emil Oftedal