Vidar 2 hjemme

Seier i serieåpningen!

Det var klart for første seriekamp i 4.divisjon for MIL A-lag siden 2019 og Vidar 2 stod på motsatt banehalvdel. Bakerst for bortelaget stod Simon Amdal som har spilt tre A-kamper for MIL tidligere. I tett regnvær hadde Ronny Bruun Hansen og hans team tatt ut følgende lag:

Første omgang

Vi fikk en drømmestart på kampen og før det var spilt tre minutter så fikk vi årets første offisielle scoring. Sigurd Kleven slo inn et frispark som bortelaget i første omgang fikk klarert, men ikke langt nok. For Samuel Spørkel banket ballen i mål på halvvolley via tverrlegger og inn. En strålende scoring av Samuel og en meget god start på kampen for MIL sin del. Etter scoringen tok bortelaget over mye av ballspillet og presset oss tidvis bakover i banen. LIkevel bydde det ikke på de store målsjansene de første 15 minuttene.

Etter et heseblesende kvarter fikk vi en ny stor mulighet. Denne gangen skapte Brage Woie det meste på egenhånd når han dro seg fint forbi skrått og fikk chippet ballen over en utrusende keeper. Uheldigvis gikk ikke avslutningen på mål. Vidar 2 var også nære på scoring etter 18 minutter etter en feil hos MIL, men denne avslutningen traff heller ikke mål. Midtveis i omgangen kom lynkjappe Lukas Emanuelsen alene mot Magnus Bjørheim Mæland, men en strålende redning fra Magnus sørget for at vi fortsatt holdt nullen. 25 minutter ut i omgangen var det vår tur til å være veldig nære. Et frispark skrått utenfor 16 tatt av Arild Eie smalt i tverrlegger og føk videre over mål.

Etter 35 minutter skulle VIdar 2 få uttelling etter å ha hatt mye ball. MIL fikk blokkert ved et par anledninger, men til slutt fikk nevne Emanuelsen satt ballen opp i nettaket til 1-1. En scoring som lå litt i luften etter lengre perioder med godt Vidarspill. Etter 44 minutter fikk vi en ny fantastisk scoring. Brage Woie mottok ballen langt ned på egen banehalvdel og forserte fremover. Når han nærmet seg 16-meteren slo han en perfekt stikker gjennom til Gustav Stople som chippet ballen over keeper og i mål. Et fantastisk forarbeid av Brage, og en strålende scoring av 15 år gamle Gustav. Dermed ledet vi 2-1 til pause.

Andre omgang

MIL gjorde to bytter i pausen.. William Bjørheim Hansen og Gustav Stople forlot banen og ble erstattet av Jonas Fiskå Rypestøl og Samuel Mekonnen. MIL startet andreomgangen bedre enn første og tok føringen fra start. Vi fikk etablert spillet på Vidar sin banehalvdel og etter 52 minutter skulle ballen igjen finne nettmaskene. Denne gangen var det Jarand Veland som stod for forarbeidet når Samuel Spørkel på vakkert vis headet inn sitt andre mål for dagen via stolpen til strålende jubel blant over 100 fremmøtte på Tau Stadion. Kampen jevnet seg mer ut etter scoringen og mye av spillet skjedde midt på banen.

MIL sin neste gode mulighet fikk Brage Woie som snappet en ball etter 54 minutter. En god forsvarsjobb fra Vidar fikk likevel hindret Brage å komme inn i 16 og skuddet gikk over målet til Vidar. Etter muligheten tok Vidar 2 igjen initiativet i kampen. De hadde mye ball, men slet med å skape problemer for Magnus Mæland i MIL-målet. VIdar 2 fortsatte å ha mye ball og MIL-spillerne jobbet heroisk for å stå unna og for å hindre gode muligheter. På overtid fikk Vidar 2 inn et reduseringmål etter ett innlegg fire minutter på overtd. Seks minutter på overtid blåste dagens dommer av kampen til en solid 3-2 seier for MIL i serieåpningen!

En strålende start på sesongen og en virkelig sliteseier! Vår kjære Stig Lyse kom inn 13 minutter før slutt og spilte sin 201 kamp for MIL og sier at han har planer om å legge opp etter denne kampen. Det skal han få tro i en liten stund, før vi krever at du kommer tilbake igjen. Vel blåst Stig, og vi krysser alt vi har for at vi ikke har sett de gpå banen for siste gang i år!

Dagens poeng
3 poeng – Brage Woie
2 poeng – Samuel Spørkel
1 poeng – Magnus Bjørheim Mæland

Neste kamp for MIL A-lag herrer er om en uke når vi reiser til Aarbakkebanen for å ta mot rekruttene til Bryne FK. Kampen går fredag 31.03 klokken 19:00.