Etter Fiskå

Pengedryss, folkefest og tre nye MIL-poeng!

Det var fantastiske rammer på Tau Stadion fredag kveld når det var duket for lokaloppgjør mellom MIL og Fiskå. Det ble arrangert egen VIP, opplegg for barn og unge og mange spente spillere hos begge lag. For første gang skulle MIL møte Fiskå i en tellende seriekamp!

Første omgang

MIL var veldig bevisste på å ta tak i kampen fra start av, og sjelden har vi vel fått kjappere uttelling. Fra avspark så slår Vidar Harestad ballen langt og i bakrom mot Jarand Veland. Han blir sparket ned og etter 15 sekunder får vi tildelt straffespark. Leó Bouchentouf gikk frem, sendte keeper feil vei og MIL i ledelsen 1-0. En perfekt start på kampen for MIL sin del – og en marerittstart for Fiskå. Vi fortsatte å male på og bare fem minutter etter 1-0 så kom også to null. Denne gangen var det Leó som var tilrettelegger når han slo kaptein Sigurd Kleven alene gjennom med keeper. 2-0 etter 6 minutter og den entusiastiske supporterskaren hadde fått seg et mål fra sin store helt.

Vi fortsatte å kjøre på og veldig mye ball. Vi var rolige og ballen fikk godt mellom oss på en fin måte. Fiskå slet med å få tak i kula, men hadde en mulighet i løpet av førsteomgangen når Tore Haukalid reddet forsøket til André Tungland. Vi etablerte oss inn på Fiskå sin banehalvdel og skapte gode muligheter, men dessverre endte mulighetene stort sett utenfor målet til Mike Zieger i Fiskåmålet. Selv om vi ikke klarte å overliste Fiskåkeeperen flere ganger før pause så skal spillerne ha stor skryt for selve gjennomføringen. Sjelden har vi sett et lag dominere banespillet slik vi gjorde på Tau Stadion i går – og selv om det bare var 2-0 til pause så viste vi stor kontroll. De få gangen Fiskå forsøkte seg på noe så hadde backfireren vår full kontroll. Dermed stod det 2-0 til oss til pause.

 

Pengedryss i pausen

Det var god stemning i den første omgangen og det skulle vise seg å bli enda bedre i pausen. Sparebanken Vest møtte opp med de to MIL-erne Tom Kenneth Moen og Trond Sandvik som er ansatte på Tau-kontoret til Sparebanken Vest. De kom med en gavesjekk på en verdi av 1.000.000,-(!) som de ønsket å overrekke MIL. Dette er helt fantastisk for klubben og gjør at vi kan fortsette å skape idrettsglede for barn, unge og voksne! Denne millionen skal uavkortet gå til å oppgradere kunstgresset på Tau Stadion som er slitt og som har stort behov for utskifting. Vi er ekstremt ydmyke og takknemlige for at banken gir tilbake til lokalsamfunnet og vi skal sørge for at de økonomiske midlene blir godt ivaretatt og investert på en god måte. TUSEN TAKK Sparebanken Vest og Tom Kenneth og Trond!

 

Andre omgang

Vi bli enige om å gå ut i andreomgang for å drepe kampen med vår tredje scoring. Vi er meget fornøyd med gjennomføringen, men det var fortsatt ikke mer enn en 2-0 ledelse – så et Fiskåmål ville gitt mer energi til de. Vi tar kommandoen i 2.omgangen på lik linje som i første og klarer å holde i ballen lenge om gangen og etter 55 minutter skulle endelig 3-0 sitte. Ett innlegg blir slått på bakre stolpe og Andreas Helland slo ballen tilbake til Vebjørn Kjellevold som satte inn den forløsende 3-0 scoringen til stor juble blant 436 (!) oppmøtte! Etter 3-0 scoringen fortsatte vi i samme spor som resten av kampen, men klarte oftere å skape større muligheter enn tidligere. Samtidig viste Mike Zieger i Fiskåmålet at han var i superform og leverte en rekke kvalifiserte redninger som hindre Fiskå fra et stortap.

Det skulle imidlertidig bli en scoring til etter 86 minutter når Daniel Ciach kriget i mål en retur etter en ball i tverrligger. Det endte 4-0 på en festkveld på Tau Stadion. Det var god stemning både i spillergruppe, på tribune og på VIP-arrangementet og vi ønsker virkelig å takke samtlige som møtte opp! Det er virkelig gøy å se at så mange tar turen til Tau Stadion og spesielt så mange barn og unge. Vi vet at dette har vært en stor snakkis på de lokale skolene gjennom uken og vi håper virkelig at det frister med gjentakelse! Å toppe det hele med penger til oppgradering av kunstgress fra Sparebanken Vest er helt rått!

Det er også på sin plass å gi skryt til den unge dommertrioen med Simen Fjetland i spissen. De leverte en meget solid kamp!

 

Kampfakta:

MIL – Fiskå 4-0 (2-0)

5. divisjon avdeling 03, 4. serierunde – Tau Stadion

Dommertrio: Simen Fjetland (Randaberg IL), Yashin Ahmadi (Randaberg IL), Arne Joseph Hårde-Keogh (Vaulen IL)
Tilskuere: 436 stk. 
Mål: 1-0 Leó Bouchentouf (1.), 2-0 Sigurd Kleven (6.), 3-0 Vebjørn Kjellevold (55.), 4-0 Daniel Ciach (86.)
MIL: Tore Haukalid – Andreas Helland (Jonas Ur 74.), Vidar Harestad (Stian Øvrehus 74.) , Isak Mannes Lillesund (Markus Gjerde 74.), Arild Eie – Jarand Veland (Ramadhani Kassam Juma 16.), Sigurd Kleven (Storm Rygh Barka 62.), Leó Bouchentouf, Adrian Kallesten, Runar Fjetland – Vebjørn Kjellevold (Daniel Ciach 62.).

Dagens poeng:
3 poeng: Leó Bouchentouf
2 poeng: Arild Eie
1 poeng: Sigurd Kleven

Heia MIL!

 

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!