Siddis SK hjemme

Seier i første seriekamp!

Fredag kveld var det duket for første seriekamp for MIL A-lag herrer når Siddis SK tok turen til Tau Stadion. En giret og klar MIL-gjeng var meget klar for endelig å starte sesongen.

Første omgang

Vi hadde en målsetning om å gå hardt ut fra start for å ta initiativet i kampen og det mestret spillerne til gangs. Vi etablerte oss inne på Siddis sin banehalvdel og etter fem minutter skulle vi ta ledelsen. En flott ball i bakrom fra Arild Eie, fant Sigurd Kleven som kjempet seg inn i 16. Han dro til fra skrått hold og ballen smalt i stangen og så i keeperen. På returen dukket Jørgen Sandvik opp og trillet inn 1-0 til hjemmelaget.

MIL fortsatte å trykke på og lot sjelden bortelaget ha mye ball. Vi var gode i gjenvinningsfasen og var også flinke til å finne hverandre fremover i banen, men slet tidvis med å bryte ned Siddis-forsvaret. Vi var overlegne i banespillet gjennom store deler av omgangen, men slet med å skape de alt for store sjansene. Siddis hadde en god mulighet på en dødball tidlig, men etter 40 minutter var de igjen på en visitt inne i vår 16-meter. Jakob Bomo stjal ballen fra en MIL-spiller og trillet inn 1-1. Dette ga bortelaget ny energi og det fulgte så noen minutter hvor vi ikke helt klarte å ta tak i ballen.

Men vi jobbet oss inn i det og etter 45 minutter fikk vi frispark fra siden. Arild Eie slo hardt inn og på bakre stolpe ventet Vebjørn Kjellevold som headet ballen i åpent mål på en feilplassert keeper. Ett perfekt tilsvar på utligningen fem minutter tidligere. Kjellevold var absolutt ikke ferdig denne omgangen og to minutter senere scoret han ett av de flotteste målene som har blitt scoret på Tau Stadion. Bortelaget hadde vært fremover i banen og MIL fikk et brudd. Vebjørn Kjellevold så at keeper sto langt ute og fra godt bak midtstreken klemte han til og ballen fløy i mål på nydelig vis til stor jubel blant de over 120 fremmøtte på Tau Stadion. En fantastisk scoring som fastsatte pauseresultatet til 3-1.

Andre omgang

Etter en meget god førsteomgang var vi enige i at vi måtte fortsette å ta føringen i kampen i andreomgangen og presse på for 4-1 scoringen. Det skulle vi også få. Etter 51 minutter utfordret Adrian Kallesten Siddis sin midtstopper og fikk avsluttet. Keeper reddet og ballen ble vippet videre av Jørgen Sandvik før Arild Eie fikk æren av å sette inn 4-1.

Det tok likevel ikke lang tid før Siddis svarte igjen og denne gang på dødball. Høyreiste Aksel Dymbe headet inn 4-2 etter 53 minutter. Siste del av omgangen var det MIL som hadde mye ball, men et Siddislag som var mer med enn i førsteomgang. Samtidig stod vi godt unna og lot de ikke komme til mange mulighetene.

Vi kunne, og burde nok ha scoret flere mål på noen av våre mange kontringsmuligheter på slutten, men kreftene ebbet litt ut og nøyaktigheten på siste tredjedel bar preg av det. Samtidig jobbet samtlige spillere til krampa tok de – og la ned en enorm innsats og innkasserte våre første tre poeng for sesongen. MIL vant 4-2.

Vi takker bortelag og dommer for kampen – en kamp som forøvrig hoveddommer Preben Løvdahl Hellvik løste på meget godt vis. Vi takker publikum som møtte opp og kioskgjengen. Og så vil vi også takke Theo, Lucas og Kasper som hjalp oss før, under og etter kampen med alt mulig!

Kampfakta:

MIL – Siddis SK 4-2 (3-1)

5. divisjon avdeling 03, 1. serierunde – Tau Stadion

Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Lye IL
Tilskuere:
120 stk
Mål: 1-0 Jørgen Sandvik (5.), 1-1 Jakob Bomo (40.), 2-1 Vebjørn Kjellevold (45.), 3-1 Vebjørn Kjellevold (47.), 4-1 Arild Eie (51.), 4-2 Aksel Dymbe (53.).
MIL: Tore Haukalid – Stian Søreng (Amund Hosøy 30), Vidar Harestad, Ola Kvindesland, Jarand Veland – Jørgen Sandvik (Jonas Ur 87), Sigurd Kleven (Isak Lillesund 84), Léo Bouchentouf (Storm Rygh Barka 30), Adrian Kallesten, Arild Eie – Vebjørn Kjellevold (Daniel Ciach 30).

Dagens poeng
3 poeng: Sigurd Kleven
2 poeng: Vebjørn Kjellevold
1 poeng: Arild Eie

Neste kamp for MIL er bortekamp mot solide Buøy, torsdag 18 april klokken 20:00.