Etter Mastra

Seier mot Mastra og tabelltopp!

Fredag kveld spilte MIL seriekamp hjemme på Tau Stadion igjen og Mastra var motstander. Et Mastralag som vi tidvis tidligere har hatt banespillet mot, men som vi har slitt med å få skikkelig god uttelling. Med seier ville vi innta tabelltoppen i 5. divisjon avdeling 03.

Første omgang

Vi tok tak i ballen fra start av og Mastra lå dypt inne på egen halvdel med laget sitt. Flere ganger var vi inne i Mastra sin 16-meter og skapte noen halvsjanser, men slet me då få avslutningene på mål. Vi hadde likevel to sjanser som var ganske store, og ved begge anledninger så var det en Mastraspiller som kastet frem en fot og holdt på å score selvmål. Det var nok også en hands hvor vi fort kunne ha fått tildelt straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

Vi var gode den første halvdelen – selv om vi ikke maktet å få ballen i mål. Vi presset bortelaget bakover i banen og de slet med å få tak på ballen. Etter en halvtime fikk Mastra noen muligheter på dødballer hvor de er gode. Men vi stod godt unna. Vi hadde også noen gode muligheter på dødball og omgangens desidert største mulighet kom like før pause. En godt slått corner fra Arild Eie traff Vebjørn Kjellevold som stusset ballen på innsiden av stolpen før Mastra til slutt fikk klarert. Det var ingen tvil om at vi hadde vært det førende laget i førsteomgang, men Mastra hadde også hatt noen muligheter på dødball – så kampen var fortsatt vidåpen.

Andre omgang

Andreomgangen begynte likt som første og vi tok initiativet fra start av. Gjennomgangsmelodien var fortsatt den samme og et kompakt bortelag gjorde det vrient for oss på siste tredjedel. Vi savnet litt avslutning fra distanse i førsteomgangen og Arild Eie tok etter 56. minutter saken i egne hender. Ramadhani Kassam Juma slo en ball opp til Arild Eie som forserte mot Mastra sitt mål. Fra 18 meter dro han til og smalt ballen over Mastra sin keeper og i mål. En flott scoring fra MIL som endelig hadde fått hull på byllen.

Etter scoringen så flyttet Mastra seg litt høyere i banen og selv om vi fikk litt mer kontringssrom så slet vi med å utnytte det. Vi hadde et par gode muligheter, men fikk ikke satt ballen i mål. Mastra fikk midtveis i omgangen en gedigen mulighet når de ble spilt alene gjennom mot Tore Haukelid som gjorde en matchvinnende redning på fantastisk vis. Naturlig nok trøkket Mastra oss litt bakover i banen mot slutten av kampen og skapte noen halvsjanser på dødball og innleggsituasjoner, men vi stod unna og tok en herlig 1-0 seier på eget kunstgress!

Som alltid ender det opp jevnt i målprotokollen mot Mastra og vi sliter med å få uttelling for mye ballinnehav. Likevel er det mye bra av oss i banespillet og vi er tidvis veldig solide her – spesielt i starten av førsteomgang. Det er også på sin plass å gratulere Tristan Watland Oftedal med debuten sin for MIL A-lag. Tristan er hjemme på sommerferie og har ønsket å komme til MIL. Det kommer mer informasjon om Tristan og en annen nysignering i en post på sosiale medier senere.

Neste kamp går borte mot Havdur på naturgress førstkommende torsdag klokken 19:00.

Kampfakta:

MIL – Mastra 1-0 (0-0)

5. divisjon avdeling 03, 8. serierunde – Tau Stadion

Dommertrio: Lars Henning Ohm (Buøy IL),  Arne Joseph Hårde-Keorg (Vaulen IL), Kristian Setre (Madla IL)
Tilskuere: 120 stk.
Mål: 1-0 Arild Eie (56.)
MIL: Tore Haukelid – Ramadhani Kassam Juma (Stian Sveum Søreng 78.), Hallgeir Storevik (Leander Eie Jakobsen 65.), Markus Gjerde (Tristan Watland Oftedal 78.), Jarand Veland – Runar Fjetland, Sigurd Kleven, Leó Bouchentouf, Adrian Kallesten, Arild Eie – Vebjørn Kjellevold (Jonas Ur 75.)