Etter Staal 2

Snuoperasjon foran 450 tilskuere på Jørpeland!

2. pinsedag tok MIL A-lag herrer turen til Jørpeland for å møte rekrutteringslaget til Staal Jørpeland. Hjemmelaget Staal stilte sitt desidert sterkeste lag for året og ville gjøre alt i sin makt for å ta sin første seier mot MIL siden 2011. Den gang stod undertegnede og dagens MIL-trener Oddbjørn Mihle Strand i mål uten hender – og heldigvis er han nå kun på sidelinjen. Det var knyttet stor spenning til mandagens kamp og med seier så ville MIL innta tabelltoppen.

Første omgang

Det var hjemmelaget Staal som tok føringen på kampen og vi slet med å få etablert ett press. Staal var gode med ball anført av Jonas Halsne og Georg André Danielsen sentralt på midtbanen. Samtidig ble det ikke skapt de store sjansene i starten av kampen. Vi kom bedre med etter vel spilte 10 minutter og selv om Staal var det førende laget så var det vi som fikk den første nettkjenningen. Innlegget fra venstre fant hodet til Sigurd Kleven som vant duellen sin på bakre stolpe og headet ballen i mål. Dessverre for vår del ble han avblåst for en dytt i ryggen etter store protester.

Etter 20 minutter var det Staal som var på farten og et solid løp fra Mads Olav Berge Hobberstad gjorde at unggutten kunne sette inn 1-0 til hjemmelaget. Vi var nære på å utligne både ved Jørgen Sandvik og Sigurd Kleven etter scoringen, men det var Staal som også skulle finne veien til nettmaskene igjen etter 29 minutter. Asher Tadesse Hadgu hos Staal Jørpeland bommet tilsynelatende på ett innlegg som snek seg via tverrlegger og ut i returrommet. Der ventet Georg André Danielsen og satte inn 2-0. En smell for et MIL-lag som hadde vært nære på utligning i forkant.

Kampen var jevn etter scoringen og inn mot pause, men Mads Olav Berge Hobberstad var nære på å bli tomålscorer når han ble spilt gjennom like før pause og satte ballen i stolpen. Det var en misfornøyd MIL-gjeng som gikk i garderoben etter å ha levert under pari i første omgang. Lite stemte – både med og uten ball, men vi hadde stor tro på at dette kunne snu i løpet av andreomgangen.

Andre omgang

Ingen lag gjorde endringer i pausen, men denne gangen var det MIL som tok initiativet i kampen. Vi hang bedre med både med og uten ball, selv om Staal også var med på notene og langt fra ufarlige på siste tredjedel. Det spisset seg til også i duellspillet utover kampen og det viste at det betydde mye for begge lag å ta tre poeng, men lite stygt spill.

Staal skapte noen halvsjanser, men det neste målet skulle komme til MIL. Etter 69. minutter fikk vi hjørnespark fra vår venstreside. Arild Eie slo hardt inn og der ventet toppscorer Jørgen Sandvik med pannebrasken og stanget inn reduseringen. Dette ga MIL blod på tann og det ga MIL mye energi. Leander Eie Jakobsen og Vebjørn Kjellevold kom inn like etter scoringen og var flinke til å skape mer trøkk på Staal-laget som ble mer passive og defensive etter reduseringen.

Etter 75 minutter kom utligningen ved kaptein Sigurd Kleven. Han fikk masse tid og rom utenfor 16-meteren. Det bør han ikke få og smalt inn 2-2 til ellevill jubel på Jørpeland Stadion. MIL var i flyten og hadde moment og kjempet på for seiersmålet. Det var ikke snakk om å safe inn ett uavgjortresultat her og etter 86 minutter falt avgjørelsen på Jørpeland Stadion. Sigurd Kleven la merke til at Vebjørn Kjellevold hadde løpt seg fri fra sin mann og slo han gjennom i bakrom. Alene med keeper var Vebjørn kald som bare det og chippet ballen over Tobias Sporaland. Dette betydde mye for både Vebjørn og resten av MIL-laget og det var fantastiske jubelscener etter en strålende snuoperasjon!

Staal Jørpeland evnet ikke å komme tilbake etter scoringen og MIL kontrollerte de siste minuttene og kunne innkassere en ny trepoenger på Jørpeland og tabelltoppen. En kamp hvor hvert lag hadde hver sin omgang. Staal var best i førsteomgang, mens vi var best i andreomgang. Begge lag kunne scoret flere mål og Staal var nære på etter en innøvd frisparkvariant, men en strålende redning fra Tore Haukelid hindret Georg André Danielsen.

Vi ønsker å takke Staal Jørpeland 2 for kampen og takk for god oppverting i forkant av kampen. Alltid kjekt å komme til Jørpeland, og spesielt når vi reiser igjen med 3 poeng. Veldig kjekt at såpass mange tar turen en mandagskveld også. Det var mange fra Tau som hadde tatt turen og vi takker veldig for at dere støtter oss. Det setter både trenerteam og spillere umåtelig stor pris på. Tusen takk! For dere som lurer på statistikk rundt hvor mange tidligere Staalspillere som spiller for MIL – så kan dere følge med på Staal sin facebookside.

Neste MIL kamp spilles hjemme mot Mastra den 31. mai klokken 19:00!

Kampfakta:

Staal Jørpeland 2 – MIL 2-3 (2-0)

5. divisjon avdeling 03, 7. serierunde – Jørpeland Stadion

Dommertrio: Morten Larsen Stople (Buøy IL),  Christian Hammer (Jarl, SK), Marcus Pedersen Stoltenberg (Madla IL)
Tilskuere: 450 stk.
Mål: 1-0 Mads Olav Berge Hobberstad (20.), 2-0 Georg André Danielsen (29.), 2-1 Jørgen Sandvik (69.), 2-2 Sigurd Kleven (75.), 2-3 Vebjørn Kjellevold (86.).
MIL: Tore Haukelid – Andreas Helland, Hallgeir Storevik (Markus Gjerde 73), Isak Mannes Lillesund , Jarand Veland (Leander Eie Jakobsen 70.) – Runar Fjetland, Sigurd Kleven, Leó Bouchentouf, Adrian Kallesten (Vebjørn Kjellevold 70.), Arild Eie – Jørgen Sandvik