Thomas Rønneberg

Seier mot serieleder Madla!

Mandag kveld tok vi i mot Madla 2 til kamp på Tau Stadion. Madla 2 som før kampen ledet serien på bedre målforskjell hadde flere spillere med seg fra A-laget og var klare på å gi MIL en reell kamp mot MIL sitt herrelag.

Første omgang

Det var et bra Madla 2 lag som var i startoppstillingen til kampen, deriblant fire spillere som startet forrige A-kamp. Dessverre for vår del så kom skribenten sent ut i omgangen, men første omgang var preget av at bortelaget Madla 2 hadde endel ball og MIL slet med å få presset til å sitte. Noe rusk var det, men selv om vi ikke fikk spillet til å sitte like bra så fikk vi to scoringer. Den første fra Svein Gunnar Vastveit var en skikkelig perle på frispark som ble lagt over muren og i vinkelen. Noe dere virkelig kan glede dere til å se på MIL-TV i morgen. Svein Gunnar sitt mål kom midtveis i omgangen, og kun seks minutter etterpå gikk vi opp til 2-0. Denne gangen var det Jørgen Sandvik som stod for målet. Målet kom på straffespark etter at en Madlaspiller hadde handset inne i 16-meteren. Det stod 2-0 til pause.

Andre omgang

Andreomgangen startet ltt slik som førsteomgangen hadde vært med to lag som slet med å finne åpninger i hverandre sine forsvar. Begge lag var for upresise når de nærmet seg siste tredjedel og kampen var mye oppstykket av kast og frispark. Midtveis i omgangen begynte bortelaget mer og mer å spise seg inn i kampen og fikk ved et par anledninger nesten kommet til avslutninger, men vi var gode inne i egen 16-meter og hindret noen store muligheter foran Thomas Rønneberg, Vi fikk litt mer taket på kampen etter 75 spilte minutter og fikk en god mulighet etter at Asgeir Austigard gjorde et strålende forarbeid inne i Madla sin 16-meter. Han slo ballen på tvers foran mål, men det var ingen inne til å ekspedere ballen i mål.

Etter 80 minutter var vi veldig nære på 3-0 igjen. Ett fantastisk samspill mellom Brage Woie og Samuel Spørkel endte med at Samuel smalt ballen via en Madlaspiller og like utenfor. Vi fikk en ny stor mulighet like før slutt etter en strålenede ball fra Brage Woie fant Asgeir Austigard alene gjennom. Uheldigvis for oss kom Madlakeeper Viljar Grønnevik flott ut å avverget scoring. Siste minuttene hadde MIL god kontroll på kampen og det var ekstra deilig å få den forløsende 3-0 scoringene. Flott spill igjen av MIL hvor William Bjørheim Hansen ble satt opp på kanten. Han fant Asgeir Austigard som kranglet til seg ballen og etter hvert kom Sindre Gerhardsen i mot og smalt ballen i mål. Han fastsatte dermed sluttresultatet til 3-0 og en ny trepoenger for MIL-guttene.

Oppsummering

Vi fikk servert en tett og jevn kamp på Tau hvor ingen av lagene fikk en god flyt gjennom kampen. Det var et solid bortelag som ikke slapp oss til mange muligheter, og vi var også solide defensivt selv. I en periode midtveis i andreomgangen kom Madla mer med i kampen, men slet med å skape noe særlig med muligheter. De siste 10 minuttene handlet det meste om MIL og vi hadde flere muligheter til å score mål, men måtte vente til overtiden før Sindre Gerhardsen fikk sin scoring. Dermed har vi tatt ni av ni mulige poeng så langt denne sesongen og står uten innslupne mål på hjemmebane. Veldig gøy at så mange tar turen for å støtte oss, og det var ca 120 tilskuere på plass på Tau ikveld! Meget bra.