Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Onsdag kveld var det klart for ny kamp for MIL A-lag som tok i mot rekrutteringslaget til Sola FK til kamp på Tau Stadion.

Første omgang

Vi tok kommandoen fra start av og fikk presset frem flere feil bakerst hos det unge Sola 2-laget, men samtidig så slet vi med å få presset avslutningene på mål. Som oftest gikk avslutningene utenfor målet til Elias Fister i Solamålet. Etter en god MIL-åpning så kom Sola mer med i kampen og etter 11 minutter skulle de også score kampens første mål. MIL slapp bortelaget for enkelt til og en Solaspiller kom seg fri og smalt ballen inn i feltet, via en MILspiller og i eget nett.

Etter scoringen så slet vi med å få tilbake initiativet i kampen og bortelaget var veldig direkte og slo tidlig i bakrom. Dette skapte de noen halvsjanser på, men vi slapp unna et nytt baklengsmål. På grunn av varmen var det lagt inn vanningspause etter 20 minutter, og denne nullstillingen hjalp bra for MIL. Etter dette så fikk vi igjen fremprovosert gode brudd og etter 28 minutter fikk vi også utligningen når Jørgen Sandvik ble spilt alene gjennom med keeper. Ni minutter senere var samme mann på plass igjen i bakrom og MIL ledet 2-1 i en periode hvor vi var det klart beste laget på banen.

Vi ga oss likevel ikke og etter 4-2 minutter ble Jørgen Sandvik tremålscorer på pasning fra Markus Gjerde. 3-1 var stillingen til pause, en omgang vi var delvis fornøyde med – men hvor vi var ett stykke fra vårt beste. Målet for andreomgangen var å gå ut for å punktere kampen.

Andre omgang

Målsetningen om å punktere kampen funket i utgangspunktet bra og etter 48 minutter scoret Jørgen Sandvik sitt 4. (!) mål i kampen på ett meget godt slått hjørnespark fra Léo Bouchentouf. Mange trodde nok at nå var det gjort, men bortelaget ga seg ikke. Etter 60. minutter reduserte Saleh Wael Deeb og 10 minutter senere skapte Peder Årekol Kolding spenning i kampen igjen når han satte inn 3-4 scoringen.

I denne perioden hang vi ikke godt nok sammen og ett aggressivt Solalag fikk fremprovosert flere gode brudd og var bedre i sitt høye press. Derfor var det herlig å se innbytter Stian Øvrehus sette inn 5-3 etter 80 spilte minutter. Ett flott mål fra evigunge Øvrehus. Like etter scoringen fikk bortelaget straffespark. Men Tore Haukelid hadde stengt målet for i dag og reddet straffen mesterlig. På overtid satte Léo Bouchentouf spikeren i kisten etter å skru et hjørnespark i mål.

Vi tar tre poeng og løfter oss til 3.plass på tabellen. Et kamp hvor vi varierer en del i prestasjonene, men hvor vi til slutt stikker av med alle poengene. Det er også kjekt å score seks mål etter 0-0 forrige kamp. Leander Eie Jakobsen kom inn til sin seriedebut for MIL og holdt på å score på direkten, men ble hindret av Sola sin keeper som gjorde en strålende redning. Gratulerer uansett til Leander med sin seriedebut!

Nå gleder vi oss til neste seriekamp som er allerede på mandag borte mot Staal Jørpeland 2. Ett Staallag som virker å mobilisere inn mot lokaloppgjøret! Kampen har avspark klokken 19.00 på Jørpeland Stadion. Vel møtt!

Kampfakta:

MIL – Sola 2 6-3 (3-1)

5. divisjon avdeling 03, 6. serierunde – Tau Stadion

Dommertrio: Lars Henning Ohm (Buøy IL)
Tilskuere: 80 stk.
Mål: 0-1 Selvmål (11.), 1-1 Jørgen Sandvik (28.), 2-1 Jørgen Sandvik (37.), 3-1 Jørgen Sandvik (42.), 4-1 Jørgen Sandvik (48.), 4-2 Saleh Wael Deeb (60.), 4-3 Peder Årekol Kolding (70.), 5-3 Stian Øvrehus (80.), 6-3 Léo Bouchentouf (90.).
MIL: Tore Haukelid – Andreas Helland, Markus Gjerde, Isak Mannes Lillesund (Hallgeir Storevik 60.), Jarand Veland – Bato Zenunovic (Leander Eie Jakobsen 75.), Sigurd Kleven, Leó Bouchentouf, Adrian Kallesten (Ramadhani Kassam Juma 82.), Jarand Veland – Jørgen Sandvik (Stian Øvrehus 55.)