Xreid

Xreid Ryfylke går av stabelen i morgen!

I morgen klokken 12:00 går startskuddet for det spektakulære løpet Xreid Ryfylke i Årdal. 128 løpere er påmeldt i løpet som avsluttes ved Tau Aktivitetshus i løpet av lørdag 25.juni.

Løypa

Turen fra Årdal til Tau kan være avskrekkende for noen og enhver, men når alle løperne i tillegg skal innom punkter som Trodlatysdal, Viglesdalen, Lyngsheiå, Sognesand, Preikestolen, Heiahorn, Langaberg, Kjortåsen og ned til Solbakk før de avslutter langs sjøen og oppe ved Tau Aktivitetshus. 127 kilometer og over 7000 høydemeter er mildt sagt krevende og ikke noe som passer alle. Vinnertiden er estimert rundt 18-20 timer som vil si målgang på Tau Aktivitetshus klokken 06:00 – 08:00 lørdag morgen. Så vil løperne forhåpentligvis komme i mål utover dagen. Du kan følge løperne gjennom hele ruten via følgende link og der ser du hvor de er til en hver tid. Så hvis du har anledning så er det selvsagt kjekt med mye folk rundt omkring i løypa!

Deltakerne

Det er som nevnt påmeldt 128 løpere til start fra 10 forskjellige nasjonaliteter. Så dette er et stort løp som mange ser frem til. Det er også med mange lokale løpere og også tidligere MIL-medlemmer. Deriblant Henning Tjøstheim som har hele 425 kamper for MIL A-lag! Etter han trappet ned fotballen har han levert strålende resultater i løpeskoene og han skal nå prøve på sin lengste distanse så langt. Simon Bjørheim har også en god del kamper for MIL A-lag og legger ut sammen med Henning fredag klokken 12:00. Spreke Gaute Bjørheim som er far til Simon er også med, så det blir spennende å følge med denne trioen og selvsagt alle andre de lokale!

Så hvis du har anledning i finværet så anbefaler vi å stoppe langs løypa for å få med dere dette løpet. Det er flere fine plasser du kan se løperne på, så her er det bare å utnytte seg av vakre Ryfylke.

Vi ønsker arrangør og løpere masse lykke til med løpet!

Etter Sola 2

Tilbake på vinnersporet – og masse mål på Tau Stadion!

Sola 2 hjemme

Før kampen: Sola 2

Tusen takk

Strålende vær, strålende stemning og mange deltakere!